Descinderi la primăria Iași

Primarul Mihai Chirica pus sub acuzare!

Polițiști și ofițeri din cadrul DIICOT au descins luni, 16.04.2021, la primăria Iași într-un dosar în care se cercetează utilizarea ilegală a unui teren acordat de primărie unui om de afaceri. Percheziții au avut loc și la sediul BZI, vizat fiind patronul Ghiocel Asimionesei.

Se pare că Asimionesei ar fi primit un teren din partea primăriei Iași care avea o anumită destinație nerespectată de acesta. Omul de afaceri ar fi construit blocuri de locuințe și ar fi prejudiciat statul cu o sumă de aproximativ 2 milioane de lei. Acuzațiile sunt următoarele: înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual.

DIICOT: „Infracțiunea ar fi avut drept scop obținerea, în mod fraudulos, a unor terenuri din patrimoniul unei instituții publice, pe care ar fi urmat să fie construite blocuri de locuințe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei”.

Mihai Chirica (foto sus), primarul Iașului, a declarat că primăria (adică tot ei), ar fi depus o sesizare și că nu ar fi fost vorba de o „descindere”. În fapt, primarul a stat toată noaptea cu procurorii dând declarații până la ora 4 dimineața. Ba mai mult, după încheierea audierilor, Chirica a fost informat că are calitatea de suspect. Acesta ar fi acuzat că deși cunoștea situația, ar fi omis să sesizeze organele judiciare.

Deocamdată, împotriva lui nu s-au luat măsuri dar alți inculpați din dosar au fost reținuți, este vorba de Claudiu Asimionesei și fostul arhitect al municipiului Iași, Alexandru Mustiață.

Astfel, Mihai Chirica, controversatul primar al municipiului Iași, își mai adaugă în „palmares” un scandal de corupție.Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: