Premieră în spațiul românesc! Parlamentul dizolvat peste Prut

Maia Sandu face istorie prin dizolvarea parlamentului de la Chișinău.
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Maia Sandu, președintele Republici Moldova, adică a celui de-al doilea stat românesc, a semnat în urmă cu puțin timp decretul (foto jos)  pentru dizolvarea parlamentului. Așadar, românii de peste Prut vor putea alege un nou parlament pe 11 Iulie.

Astfel, Maia Sandu demonstrează că indiferent de dorința unor parlamentari care țin la privilegii, lucru valabil pe ambele maluri ale Prutului, ​parlamentul poate fi dizolvat într-un moment de criză. De acest lucru ar trebui să țină cont și politicienii de la București, având în vedere că procedurile de dizolvare a parlamentului sunt asemănătoare în cele două capitale românești.

Pentru frații moldoveni urmează o perioadă dificilă. Lipsa vaccinului și sistemul de sănătate care este chiar mai slab decât cel românesc, pot duce la probleme greu de gestionat. Iar criza politică nu face decât să mai adauge un cui în scândurile acestui stat artificial

Noi putem doar să îi încurajăm și să sperăm că de această dată vor acorda încredere unor politicieni onești. Iar prin acest lucru înțelegem scăderea procentului de pro-ruși în parlament. De asemenea, sperăm că forțele unioniste vor avea din nou o voce la Chișinău iar parcursul “european”, adică  drumul spre reunificare, va primi un nou imbold.

Basarabia e România! Acest slogan pe care îl întâlnim peste tot în România ar trebui dus cât mai repede și peste Prut.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: