Italia – Amenzi de până la 1500 de euro pentru părinții care își lasă copiii să folosească telefoanele

În parlamentul italian se promovează un proiect de lege care cere amendarea părinților pentru că își lasă copiii în fața dispozitivelor inteligente. Potrivit proiectului de lege susținut de o parte a deputaților italieni, urmează ca părinții să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 300 și 1500 de euro. În proiectul de lege se cere ca până la vârsta de trei ani accesul copiilor la telefoane și tablete să fie complet interzis. Între trei și doisprezece ani, ar trebui ca dispozitivele să fie folosite de copii numai sub supravegherea părinților și cu limită de timp. Printre susținătorii proiectul de lege se află și fostul ministru al educației, Lorenzo Fioramonti.

Citat de r3media.ro, medicul neurochirurg Vlad Ciurea a declarat că pe termen lung, folosirea dispozitivelor inteligente de către copii, le cauzează acestora probleme de sănătate.

„Se creează un centru de dependență în profunzimea creierului, e ca o prăjiturică ce îi solicită creierului o mică plăcere. Îți dă o stare de plutire, în care te simți mai îndemânatic, te simți mai bine” -Vlad Ciurea citat de r3media.ro.

Potrivit unor studii realizate în România, copiii românilor petrec în jur de trei ore pe zi în fața televizoarelor sau folosind telefoanele inteligente și doar 40 de minute jucându-se afară.

Asta în condițiile în care  OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă pentru copiii de până la 4 ani maxim o oră în fața ecranelor, cu mențiunea că mai puțin este mai bine.

Link declarație Vlad Ciurea pentru r3media.ro:

Link recomandări OMS:

https://www.who.int/news/item/24-04-2019-to-grow-up-healthy-children-need-to-sit-less-and-play-moreCategorii:Diverse, Noutăți

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: