Imprescriptibilitatea infracțiunilor grave votată de parlament

Sclavia, agresiunea sexuală și traficul de persoane vor fi pedepsite indiferent de perioada scursă de la săvârșirea faptei. Parlamentul a adoptat joi  un proiect de lege care modifică Codul penal în sensul că aceste infracțiuni grave nu se vor mai prescrie, vinovații putând fi oricând trași la răspundere.

Alina Gorghiu, senator PNL.

Alina Gorghiu, cea care s-a aflat printre inițiatorii proiectului, a declarat că aceste modificări erau necesare pentru o protecție mai bună a victimelor acestor infracțiuni grave.

„Era nevoie de aceste modificări în Codul penal. Pentru că victimele necesită o atenție sporită din partea legiuitorului. Ne-am asumat că vom face legi bune. Și ne ținem de promisiune.” A declarat senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu.

Diana Morar (foto jos), deputat PNL, a explicat de ce era nevoie de o astfel de lege și care este mesajul transmis celor care comit astfel de fapte reprobabile.

„Declararea acestor infracțiuni ca fiind imprescriptibile este necesară nu doar pentru a face dreptate fiecărei victime, ci mai ales pentru mesajul clar pe care îl transmite în societate, și anume că autorii acestor infracțiuni nu se vor mai putea ascunde în spatele trecerii timpului și vor plăti pentru faptele lor”, a spus Diana Morar.

Următorul pas pentru aprobarea proiectului de lege va fi făcut de președintele Klaus Iohannis, care va primi respectiva lege pentru promulgare.

În acest mod se observă o dorință de  a reveni la bunul simț, deoarece indiferent de ce spun anumite ”reguli”, faptul că au existat cazuri în care astfel de infractori au scăpat de pedeapsă pentru că fapta s-a prescris, nu a fost deloc dovada unui progres. Din contră, suntem din ce în ce mai puțin umani și ne birocratizăm excesiv, uitând să facem din aceste legi instrumente prin care să avem o societate mai bună pentru noi toți.

Olivia-Diana Morar, deputat PNL


Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: