Dan Barna, atac abject la adresa părinților

Dan Barna, președintele USR, a clarificat cum văd stângiștii din acest partid rolul părinților în educația copiilor. Vicepremierul a spus cât se poate de clar că părinții ar trebui obligați să-și trimită copiii la aceste ore indiferent de convingerile acestora. Astfel, USR-ul spulberă orice speranță mai aveau unii cum că acest partid nu ar fi extremist de stânga. Oricum am privi aceste ore, dacă sunt oameni care le vor sau nu pentru proprii copii, să vrei să îi obligi pe cei care nu le vor înseamnă clar un derapaj de la democrație și un dispreț pentru libertate.

„Un alt subiect care este în dezbatere parlamentară – și e foarte bine că s-a reușit deblocarea lui – este legea privind educația pentru sănătate, așa-numita lege pentru educație sexuală, și aici poziția este foarte clară: președintele a retrimis-o în Parlament tocmai din acest motiv. E de neacceptat ca exact acei copii care sunt cei mai vulnerabili să nu poată participa pentru că părinții lor nu sunt conectați la agenda publică, ca să fiu elegant. Exact acei copii nu au șansa să participe la ore de educație sexuală pentru că așa cum este legea acum, se spune că la ora de educație pentru sănătate, implicit educație sexuală, un copil participă doar dacă părintele merge cu el de mână și își dă acordul”, astfel și-a început Dan Barna atacul asupra părinților care nu gândesc ca el.

Un aspect interesant este că deși nu are copii, nu a crescut vreodată copii și este un habarnist din acest punct de vedere, Barna se erijează într-un tătuc atotștiutor pentru milioanele de copii crescuți cu greu de către părinții români. Astfel, Dan Barna, care spunea recent că și-ar dori un copil, probabil uitând să se ocupe de acest lucru, s-a gândit că ar fi nimerit să își bată joc de cei care nu sunt de acord cu el. Acesta a continuat și ca orice „om recent”, a apelat la stereotipuri jalnice, așa cum ne-au obișnuit acești aroganți fără rădăcini.

„Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților. Cei care trăiesc încă în Evul Mediu pot să-și asume lucrul ăsta, dar să-și asume retragerea copilului, nu statul să vină să spună copiii n-au dreptul la educație sexuală și doar părinții înțelepți și cărora le pasă de copii pot să-și ducă copilul la oră. Este o lege medievală și este regretabil că am văzut – de la PSD nu ne mirăm, dar am văzut și parlamentari PNL susținând această inițiativă”, a continuat Barna în aceeași notă arogantă.

Noi nu spunem că această materie nu ar trebuie să existe, dar spunem că vom lupta mereu împotriva ignoranților care au pretenția de a ne obliga să fim ca ei.Categorii:Diverse, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: