Rezultate finale ale alegerilor din Basarabia:

Unioniștii rămân în afara parlamentului, Maia Sandu obține o victorie istorică

Moldovenii au votat pentru un nou parlament la alegerile anticipate desfășurate în data de 11 iulie. Rezultatul arată că doar 3 partide au reușit să acceadă în parlament. Este vorba de PAS – Partidul Acțiune și Solidaritate, partidul Maiei Sandu care a și câștigat alegerile cu un scor de peste 50%, aceasta fiind o nouă premieră în Rep. Moldova. Pe locul doi s-au situat socialiștii și comuniștii conduși de foștii președinți Dodon și Voronin, care au participat la alegeri sub forma unui bloc electoral cu care au obținut doar 27%. În fine, pe locul 3 și ultimii intrați în parlament, sunt cei de la partidul ȘOR, partidul lui Ilan Șor, cel acuzat de furtul miliardului care aproape a falimentat acest stat.

Din păcate, din parlament vor lipsi din nou unioniștii, AUR și PUN având împreună 1% din voturi. Sperăm ca aceasta să fie o lecție pentru cei care reprezintă curentul unionist în Rep. Moldova, iar pe viitor să lase prostiile și să facă front comun. De acum încolo, oricine va mai dezbina și nu va face tot posibilul pentru ca unioniștii să fie împreună, poate fi considerat un sabotor!

Astfel, rămân două lucruri în urma acestui scrutin electoral. În sfârșit pro rușii au fost eliminați de la putere, ceea ce este extraordinar și poate oferi o perioadă de înflorire a unionismului peste Prut. Cealaltă, o veste proastă, este că nu avem un partid unionist în parlament.

În schimb, președintele Rep. Moldova, Maia Sandu, are o șansă imensă de a intra în istoria acestui popor chiar alături de cele mai importante nume care au luptat pentru unitatea națiunii române. Deocamdată, din păcate, nu dă semne că și-ar dori acest lucru. Dar viitorul ne poate aduce anumite surprize! Poate că acum, când are toată puterea, ea va înțelege că nu este cazul să execute orbește ordinele venite din cancelariile care au sprijinit-o. Ea poate, la fel precum Cuza în 1859, să deturneze planurile marilor puteri în beneficiul națiunii din care face parte! Să sperăm că măcar va încerca!

Rezultate finale:

  Categorii:Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: