George Simion: Sunt Viktor Orban al României

Într-un interviu acordat publicației maghiare „Azonnali”, copreședintele AUR, George Simion, a declarat că el este în România ceea ce Viktor Orban este în Ungaria. Mai mult, acesta a lăudat politicile premierului maghiar și a spus că acestea reprezintă un model și pentru România.

„Sunt Viktor Orban al României, pentru că AUR şi Fidesz (partidul maghiar de guvernamânt) au aceeaşi ideologie”, a declarat Simion.

În același interviu, acesta a vorbit despre cum partidele suveraniste din Europa ar trebui să fie unite, AUR fiind gata să susțină o astfel de alianță.

„Am citit declarația comună de valori aparținând lui Orban, Salvini, Meloni şi multor alţi politicieni – dacă ne vom aduna mai mulţi pentru susținerea acestor valori comune, am putea avea un grup puternic. Dacă ne vom rupe în trei părţi, nu ar fi ceva bun (…) Fiecare partid suveranist, patriot şi creştin trebuie să facă aceeaşi politică la nivel unional”, a spus acesta.

Mai mult, George Simion le-a spus maghiarilor că nu ar exclude nici o colaborare cu UDMR, dar totul fără ca aceștia să aducă în discuție autonomia.

George Simion: „Dacă AUR ar ajunge la putere, ar vrea și ei să guverneze cu UDMR […] Înțelegem foarte bine despre ce este vorba: mai întâi steagul, apoi autonomia culturală şi apoi teritorială. Nu!”  

Un alt aspect scos în evidență de George Simion a fost acela al protejării drepturilor minorității maghiare din Voivodina. El consideră că România ar trebui să aibă aceeași abordare când vine vorba de etnicii români din afara granițelor.

În același interviu, liderul AUR a mai explicat și că apreciază politicile Poloniei și Sloveniei: „Cele mai bune politici sunt cele făcute de guvernele de la Budapesta, Varșovia si Ljubljana”

Articolul în orginal poate fi citit la acest link.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: