Deputat AUR Răspunde unui articol tendențios la adresa partidului

După ce publicația “Ziarul de Vrancea” a publicat un articol tendențios la adresa partidului AUR, George Badiu (foto), deputat de Vrancea al Alianței pentru Unirea Românilor, le răspunde printr-o postare pe Facebook și cere ca dreptul la replică să fie publicat de gazeta respectivă. Dar cum știm că de obicei presa românească este sub papucul unora sau altora, ne-am gândit să publicăm noi acest drept la replică.

Astfel, dorim să tragem și un semnal de alarmă. Presa noastră este preșul politicienilor, mereu apărând interesele unora sau altora și uitând că ar trebui să informeze onest cetățenii.

Mai departe vă prezentăm răspunsul deputatului George Badiu:

Ca urmare a articolului apărut în ediția de luni 9 august 2021 a Ziarului de Vrancea, articol neasumat individual și denumit ” Autosuficiența politicienilor de la putere aduce partidul antivacciniștilor și antioccidentalismului pe poziții ofensive în Vrancea”, filiala Vrancea a Alianței pentru Unirea Românilor, prin reprezentantul său, deputat Georgel Badiu, înțelege să solicite publicarea în ziarul dvs. a următorului Drept la replică : La Conferința de presă din data de 7 august a participat unul dintre co-președinții AUR, anume senatorul Claudiu Târziu, la invitația deputatului AUR de Vrancea, Georgel Badiu. Această Conferință de presă a fost precedată de invitații către mass-media din județ, inclusiv către Ziarul de Vrancea, însă respectiva publicație nu a trimis niciun reprezentant care ar fi putut pune întrebări și primi răspunsuri lămuritoare. O parte dintre jurnaliști au onorat invitația, dar ceilalți ne-au ignorat, așa cum au făcut-o atât în timpul campaniei electorale, cât și după alegeri. Titlul și textul pseudo-articolului publicat în ziarul dvs. , neasumate de nimeni, ca și cum ”Redacția” nu ar putea răspunde în vreun fel, induc ideea că AUR ar fi un rău care se întinde profitând de slăbiciunea actualilor guvernanți. Prin urmare, dorim să lămurim următoarele lucruri, punctual:

 1. AUR și-a întemeiat doctrina pe patru piloni : credința, familia, națiunea și libertatea.
 2. Niciunul dintre fondatorii partidului nu și-a dorit să intre în viața politică, dar scârba față de hoția demonstrată de partidele sistemului au determinat această construcție, necesară apărării intereselor românilor.
 3. Întrucât unul dintre pilonii AUR este libertatea, constatăm că, sub pretextul unei situații medicale insuficient lămurite, ni se încalcă drepturile și libertățile garantate ( aparent !) de stat. Inclusiv în Occident, acel Occident din care ne-ați ”scos” printr-o remarcă jenantă și hilară, cetățenii protestează împotriva încălcării unora din drepturile fundamentale. Considerați cumva că francezii, de exemplu, sunt antioccidentali ? Italienii, englezii, așijderea ?
  Dincolo de ignoranța în care suntem ținuți de autoritățile vremelnice, susținem cu tărie că fiecare individ este liber să ia deciziile privitoare la propria persoană. Dealtminteri, principiul este în mod ipocrit fluturat de autorități în alte situații, vezi ”habeas corpus” !
  Tocmai acest drept al fiecăruia de a alege dacă și când să se vaccineze a fost tema conferinței de sâmbătă, nicidecum opoziția față de vaccinare.
  În consecință, vă învederăm că nu suntem antivacciniști, ci suntem pentru libertatea fiecăruia de a alege în mod informat. Avem rude și prieteni care au acceptat să se vaccineze, iar decizia lor a fost liberă, așa cum este normal într-o societate democratică.
 4. Nu suntem antioccidentali. Bănuim că autorul articolului nu are habar de noțiunea în sine, nu cunoaște ce presupune ”antioccidentalismul” și nici valorile europene asumate de AUR.
  Este adevărat că ne opunem propagandei LGBTQ în școli, suntem împotriva pervertirii minorilor cu rebuturile morale ale Occidentului, Orientului sau ale oricărei alte comunități ce a renunțat la moralitate, indiferent de flamura sub care ar fi impuse în societatea românească. Cetățenii noștri au dreptul să beneficieze de civilizația și valorile creștine ce au creat actuala Europă democrată, fapt pentru care ne opunem oricărei tendințe de acaparare dictatorială a UE în folosul unor personaje cu o agendă contrară spiritului european.
  Pe de altă parte, nu ne amintim ca AUR să fi oprit în Vrancea vreo manifestație LGBTQ, pentru că nu explicați împotriva cărei ”valori occidentale” luptăm.
 5. Nu suntem extremiști. Suntem naționaliști, suntem patrioți. Modul în care presa aservită dezinformează în legătură cu scopul înființării AUR și acțiunile sale este tendențios și subordonat unor interese.
 6. AUR își onorează promisiunile făcute românilor, în opoziție cu modul ticălos în care au acționat celelalte partide perindate la putere în ultimii 31 de ani. AUR nu este în ”portofelul” nimănui, nu datorăm nimic celor ce s-au dedat la furtul din banul public, singura noastră datorie și angajament fiind față de contribuabilii români.
 7. AUR nu comandă și nu plătește materiale de presă care dezinformează, indiferent de domeniu.
 8. În concluzie, somăm public proprietarii și redactorii Ziarului de Vrancea să renunțe la afirmații nereale la adresa noastră, mascate sub forma unor ”considerații ” emise de presupuși comentatori și analiști ”politici”.
  Această publicație poate rămâne la stadiul de a ne ignora existența, ori poate trece la o atitudine profesionistă. Decizia nu ne aparține, ci este atributul celor ce conduc politica editorială a ziarului.


Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: