Video. Scandal în coaliție, USR amenință că iese de la guvernare în timp ce AUR depune moțiune de cenzură

Scandal uriaș în coaliția de guvernare. În urma intenției premierului de a aproba PNDL 3 fără acordul celor de la USR, aceștia din urmă amenință cu ieșirea de la guvernare. USR-iștii i-au acuzat pe cei din PNL că forțează acest plan de 50 miliarde de lei doar pentru că au nevoie de acești bani pentru a cumpăra voturile primarilor pentru congresul PNL din 25 Septembrie. Mai mult, neînțelegerile din coaliție țin și de faptul că PNL nu acceptă desființarea Secției Speciale de Anchetare a Magistraților, aceasta fiind o promisiune importantă făcută de USR înaintea alegerilor.

În plus, din cauza faptului că a fost demis de la Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu pune și el paie pe foc și atacă dur PNL-ul și în special pe Florin Cîțu. Astfel, în doar două ore, Voiculescu a atacat de două ori PNL-ul, mergând până la a spune că PNL și Cîțu se țin de „hoții și măgării”.

Moțiunea de cenzură anunțată de AUR

Între timp, prin vocea liderului George Simion, AUR a anunțat că a început strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Simion susține că singura șansă a românilor este ca acest guvern să fie demis. Acesta a anunțat că textul intermediar al moțiunii are 17 pagini. Denumirea moțiunii este „Demiterea guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi.” Printre motivele indicate de cei de la AUR, prețul facturilor duble sau chiar triple pe care românii ar urma să le plătească la iarnă, dar și lupta internă din PNL și USR care afectează guvernarea.

George Simion anunță depunerea moțiunii de cenzură

Speriat de amploarea neînțelegerilor din coaliție, președintele Iohannis a intervenit și el, încercând să calmeze spiritele. Acesta înțelegând că actuala guvernare, pe care o girează, este ultima lui șansă de a mai lăsa ceva în urma celor două mandate.

Mesajul lui Klaus Iohannis:

„Obiectivele ambițioase din campania electorală și cele stabilite de Coaliție trebuie să rămână reperele activității Parlamentului și ale guvernării. Sunt multe restanțe și reforme legislative care încă nu au fost demarate. Reîntoarcerea la agenda cetățeanului va trebui să reprezinte linia directoare a activității parlamentare în sesiunea care a început astăzi. Guvernarea și legiferarea sunt despre a face politici publice pentru români. Dincolo de viziunile diferite, firești, asupra unui proiect sau altul, este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să arate maturitate și responsabilitate când miza este una capitală pentru români. Le solicit un bun exemplu de eficiență, dialog și democrație!”Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: