Decizie istorică a Curții Constituționale poloneze: “Instituțiile europene acționează dincolo de domeniul lor de competență”

Uniunea Europeană a primit încă o lovitură din partea Poloniei. După zonele “libere de propaganda LGBT”, Polonia aduce în discuție un subiect important, acela al jurisdicției UE.

Astfel, printr-o decizie istorică a Curții Constituționale, Polonia spune că directivele europene nu pot fi deasupra legii supreme poloneze.

Mai mult, președintele Curții Constituționale, Julia Przylebska, a spus că “anumite instituții UE acționează dincolo de domeniul lor de competență”. De asemenea, ea a enumerat mai multe articole din tratatele UE care sunt incompatibile cu legea supremă din Polonia.

Oficialii polonezi au salutat decizia și au spus că este bine deoarece curtea a confirmat „supremația dreptului constituțional față de alte surse de drept”.

În același timp, oficialii europeni au început să șantajeze statul polonez și amenință că nu vor aproba planul de redresare în valoare de 57 miliarde €, din care 34 sub formă de împrumuturi. În replică, polonezii au acuzat UE de șantaj.

Ca o concluzie, putem spune că Polonia, ca și Ungaria, nu sunt dispuse să piardă din suveranitate în schimbul unor sume de bani.

Spre deosebire de aceste țări, România, pentru a cărei independență au murit milioane de români în războaie începând cu 1877, cedează din suveranitate fără să șovăie. Mai mult, nici dezvoltarea nu a cuprins România de când stă cu capul plecat.Categorii:Externe, Noutăți

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: