Teama de anticipate i-a făcut pe liberali să-l abandoneze pe Cîțu

După ce nu mai devreme de ieri, PNL-iștii susțineau sus și tare că propunerea lor pentru funcția de premier rămâne Florin Cîțu, azi tot aceștia anunță că s-au răzgândit și au o nouă propunere.

Nicolae Ciucă, general în rezervă, dar și un apropriat al președintelui Iohannis, este noua propunere a liberalilor.

Mai mult, Florin Cîțu susține că el este cel care l-a propus pe Ciucă. Motivul ar fi acela că se vrea depășirea actualei crize. Cu toate acestea, în spațiul public au apărut mai multe semnale venite de la liberali, cărora le era teamă să rămână fara putere, dar și să participe la alegeri anticipate, soluție tot mai des vehiculată în spațiul public.

Mai jos, declarația președintelui PNL, care acum vrea să se întoarcă la români:

„Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN care a venit pentru a debloca această criză politică. Este mai important să facem politică pentru români și să avem un guvern cu puteri depline.”

Cu toate acestea, guvernul Ciucă nu are o majoritate, PNL-iștii declarând că doresc guvern minoritar alături de UDMR, excluzând astfel USR-ul.

Astfel, în condițiile în care nu pot instala guvernul cu ajutorul USR-ului, liberalilor le rămâne o singură variantă, să ceară voturi prietenilor de la PSD, cei care l-au ajutat pe Florin Cîțu să rămână în fruntea guvernului până după congresul PNL.Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: