Cine stinge lumina la PNL? Vine Băsescu, pleacă Orban

Zi tristă pentru Partidul Național Liberal. După ce gruparea formată în mare parte în jurul foștilor PD-L-iști au reușit să-l impună pe Florin Cîțu ca președinte al partidului, azi a apărut și o decizie de excludere a fostului președinte Ludovic Orban. Acesta este acuzat de faptul că ar face rău partidului pe care l-a condus până la congresul din Septembrie din cauza ultimelor declarații la adresa șefului statului, Klaus Iohannis.

Totuși, chiar în ziua în care s-a decis excluderea lui Orban, ca o ironie a sorții, presa a dat ca sigură fuziunea PMP-ului cu PNL prin absorbție, ceea ce ar fi însemnat și aducerea lui Traian Băsescu în PNL.

Această mișcare ar fi o nouă lovitură pentru Orban din două motive. Unul, deoarece se știe că Traian Băsescu și Ludovic Orban sunt adversari și se detestă unul pe celălalt. Un alt motiv, ar fi acela că Orban spera să construiască o nouă mișcare politică pe scheletul PMP-ului, partid care are și o prezență în teritoriu.

Astfel, așa zisa echipă câștigătoare, îi dă două lovituri lui Orban. Una prin care îl umilește atunci când se vorbește de aducerea lui Băsescu în PNL exact în ziua în care acesta ar fi fost exclus din partidul pe care l-a condus. Iar a doua, prin faptul că îl privează pe Orban de mijloacele de care acesta ar avea nevoie pentru a construi o nouă forță politică.

Totuși, așa cum ne-a obișnuit, Băsescu nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Acesta a emis un comunicat pe Facebook în care spune că el nu are legătură cu discuțiile avute de partidul pe care îl reprezintă în Parlamentul European. Ba mai mult, acesta a declarat că el nu mai deține vreo funcție în interiorul PMP, astfel că nici nu știe ce se întâmplă pe acolo și nici nu l-a mai interesat după alegerile de anul trecut.

Mai jos vă prezentăm comunicatul fostului președinte, Traian Băsescu:

„Comunicat

Cu privire la posibila mea implicare in negocieri dintre PMP si PNL, fac urmatoarele precizari:

1. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare in activitatea PMP;

2. Nu detin niciun fel de functie in PMP;

3. Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL;

4. Singura activitate politica pe care o desfasor este legata de activitate grupului PPE din Parlamentul European.

Va doresc tuturor, sanatate! Traian Basescu”Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: