AUR invită partidele conservatoare la colaborare, AD se mai gândește…

Adela Mîrza

După ce la alegerile din 2020 cei de la AUR i-au invitat pe cei de la Alternativa Dreaptă să candideze pe listele lor iar cei din urmă au refuzat, acum cei de la AUR le întind din nou o mână conservatorilor conduși de Adela Mîrza (foto dreapta). Însă, din păcate, cei de la AD se codesc din nou și chiar au emis un comunicat prin care au precizat că „se vor gând” la propunere. Dar răspunsul lor este mai amplu și cuprinde si câteva înțepături la adresa celor din AUR. De aici tragem concluzia că cel mai probabil cei de la AD doresc să rămână în continuare singuri pe arena politică din România.

„Absența unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a țării. Guvernele socialiste și „liberale” din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică și socială a României. Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0 este doar o soluție improvizată și nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiași găști de pradă care se rotește la putere de peste 30 de ani. Această situație de fapt trebuie urgent depășită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta”, a spus George Simion, copreședinte AUR.

Răspunsul celor de la AD a venit imediat printr-un comunicat de presă. Aceștia au ținut să spună că ei ar fi singurul partid care face parte din ECR. Mai mult, cei de la AD se declară ca fiind „singurul partid conservator” din România – lucru evident fals.

Mai jos, comunicatul de presă emis de AD:

„Partidul Alternativa Dreaptă a luat act de cele apărute în mass-media referitoare la propunerea AUR făcută mai multor formațiuni politice extraparlamentare de raliere la un proiect politic de dreapta în România, de factura unui „pol conservator”. Dorim să facem precizarea că Partidul Alternativa Dreaptă a primit o invitație în acest sens, dar că nu a luat încă o decizie în cadrul conducerii sale naționale. Totodată precizăm că în acest moment Alternativa Dreaptă nu se află în negocieri cu niciun partid din România. Amintim că Alternativa Dreaptă este deocamdată singurul partid conservator declarat, cu doctrină asumată și membru al familiei conservatorilor și reformiștilor europeni (ECR). Ne reafirmăm angajamentul față de proiectul european, fiind ferm convinși de superioritatea modelului politic, economic și de securitate al UE realizat în colaborare cu NATO. Prioritatea noastră absolută este ca România să devină o democrație constituțională consolidată în care toți cetățenii ei să poată trăi liberi și demni potrivit credințelor și visurilor lor, într-un climat de siguranță și domnie a legii. Le mulțumim tuturor celor care cred în proiectul nostru și totodată îi asigurăm că vom trata cu seriozitate fiecare propunere trimisă în atenția noastră.”Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: