Primarul prorus al Chișinăului: LIMBA ESTE ROMÂNĂ

Ion Ceban, primarul orașului Chișinău și membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a făcut din nou referire la limba vorbită între Prut și Nistru.

După ce pe 31 August, la muzeul nopții, Ceban postase pe o rețea de socializare mesajul “Limba română”, acesta a spus și intr-o apariție tv că limba vorbită peste Prut este limba română, nu moldovenească, așa cum susțin socialiștii din partidul din care acesta face parte.

După toate aceste semnale, primarul Chișinăului a fost criticat de Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova si un adversar al românilor basarabeni: „eu sunt suficient de matur ca să iau decizii de sine stătător”, a spus Ceban. În acest fel, acesta a arătat că nu îl interesează părerea fostului său șef de partid, Igor Dodon.

În trecut, pe canalul său de Telegram, Ion Ceban a spus despre Chișinău că acesta ar fi al doilea oraș românesc după București.

„Chişinăul este în prezent al doilea oraş ca mărime şi ca populaţie din zona etnică românească, al doilea doar după Bucureşti”, a postat acesta pe canalul de Telegram.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: