“Autostrada Unirii” A8 ar putea ajunge până la Chișinău

Președintele Consilului Județean Iași, Costel Alexe, a vorbit despre proiectul autostrăzii A8. Acesta a spus că se înregistrează progrese și a spus că este necesar ca autostrada să continue până la Chișinău.

Costel Alexe

„Am vorbit despre proiectul autostrăzii A8 Iași – Ungheni, date fiind ultimele inițiative ce privesc prelungirea autostrăzii de la Ungheni spre Chișinău. Acest lucru va aduce dezvoltare comunităților noastre. Și pentru România, și pentru Republica Moldova conectarea prin autostradă va însemna dezvoltare economică, socială, culturală și întărirea legăturilor profunde dintre comunitățile noastre. Faptul că se discută de prelungirea autostrăzii de la Ungheni spre Chișinău este un pas uriaș, nu doar pentru Republica Moldova, ci și pentru România, în special pentru județul Iași pentru că noi avem foarte multe planuri de cooperare transfrontalieră, iar posibilitatea de a avea acces la infrastructura unei autostrăzi ar favoriza și mai mult posibilitățile noastre de colaborare și dezvoltare în același ritm”, a scris Alexe pe o rețea socială.

Pod peste Prut la Ungheni

Alexe a vorbit și despre proiectul podului peste Prut de la Găiești.

Chiar săptămâna trecută a avut loc dezbaterea publică a „Raportului privind impactul asupra mediului” și a „Studiului de evaluare adecvată” pentru proiectul „Pod peste Prut la Ungheni”. Podul peste râul Prut va asigura conexiunea autostrăzii Pașcani – Iași – Ungheni (inclusă în rețeaua prioritară TEN-T a Uniunii Europene) cu drumul M14 Criva – Briceni – Chișinău – Tiraspol și va micșora distanța dintre Chișinău și Iași cu aproximativ 25 km. Totodată podul va conecta autostrada Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni prin partea de nord a localității Ungheni din România cu varianta de ocolire a orașului Ungheni din Republica Moldova. Sper ca planurile de a merge mai departe cu autostrada până la Chișinău să se concretizeze, iar așa cum vom trece Carpații pe A8, să trecem și Prutul.

Până atunci, susținem proiectul rutei feroviare Iași – Chișinău – Odessa, care este o conexiune importantă între estul continentului si Uniunea Europeană. Consiliul Județean Iași a transmis scrisoarea de susținere pentru extinderea programului DiscoverEU prin acordarea de gratuitate pentru tinerii de 18 ani care vor sa călătorească pe ruta Iași – Chișinău – Odessa. Vom rămâne în continuare un partener strategic pentru acest proiect”, a adăugat acesta.Categorii:Diverse, Noutăți

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: