Amendă de 90.000 de lei pentru construirea unui brad de Crăciun alcătuit din 19.000 de doze de vaccin

Dat fiind exemplul următor, se naște retorica întrebare:

Cum să susținem vaccinarea obligatorie? Când cei care ne încurajează să facem asta nu cunosc nici, cel puțin, legislația privind  depozitarea și transportul medicamentelor. Dar vin și susțin o idee mult mai complicată care necesită un grad mult mai mare de cunoaștere și înțelegere.

Garda de mediu a amendat organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale din același centru. Sancțiunile vizează trei încălcări ale legislației, suma cumulată a acestora fiind de 90 000 lei.

Marioara Gătej, Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, a declarat „Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea.”

Autor: Nicoleta BusaCategorii:Diverse, Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: