Cel mai lung război din istoria Americii s-a terminat. Degeaba!

Libertatea probabil nu a existat niciodată, atât timp cât a fost atât de ușor pierdută.

Oaza de 20 ani de speranță în care s-au scăldat femeile din Afganistan s-a dovedit a fi o nălucă.

Iar speranța a murit, a murit ultima, dar a murit repede, semn că niciodată nu a fost suficient de puternică încât să își ia zborul și să creeze o societate democratică și mai ales liberă.

S-au împlinit 20 ani de când trupele americane prin pășirea lor pe pământul arid al Afganistanului au dus cu ei speranța. Speranța libertății, a drepturilor egale, speranța democrației.

Apoi, timp de 20 ani au lăsat femeile să se îmbete cu această iluzie. Au făcut școli, femeile au mers la școală și au învățat. Au creat locuri de muncă pentru femei, acestea au muncit creându-și cariere ce puteau fi promițătoare în multe alte zone de pe glob, dar aici s-a dovedit a fi doar un exercițiu limitat în timp, 20 ani!

Acum, la 20 de ani distanță ne trezim la realitate. Năluca a dispărut, iar în câteva zile tot ce era normal a rămas un vis în realitatea dureroasă a vechiului și noului. Culoarea a fost înlocuită cu negru, zâmbetul a fost șters, bucuria a fost transformată în necaz, iar liniștea în zbucium.

Am înteles că atunci când un colț de pământ nu mai reprezintă interes pentru mai marii lumii poate să se întoarcă în mocirla în care a fost găsit, iar cei care au arătat speranța se scutură de praf, își pun ochelarii de soare și pleacă mai departe. Pentru că despre pâmânt este întotdeuana, dar niciodată despre oameni.

Poate că după această experiență văzută de la distanță de noi, dar trăită într-un mod sfâșietor de milioane de femei, nu am înteles noi multe din jocurile lumii, dar am înțeles că pentru libertate lupta nu se termină niciodată. Libertatea se câștigă zilnic cu fiecare acțiune, depinde de fiecare dintre noi, iar dacă uităm asta ne trezim în momentul în care ea devine o amintire.

Degeaba! Degeaba au murit soldați, degeaba au existat speranțe și vise, degeaba!

FOTO – ultimul soldat american care părăsește Afghanistanul.Categorii:Diverse, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: