Timișoara – umilită la trecerea dintre ani

Când am pășit în anul 2022 d. H. așteptările noastre ca cetățeni ai Timișoarei au fost pe măsura evoluției naturale a lumii.

Dar când bate gongul anunțând miezul nopții, fie că ești cetățean, turist sau simplu vizitator al orașului de pe Bega și vezi că nimic, dar nimic nu marchează trecerea în noul an iți pui un semn de întrebare și aștepți să vină ora 01:00 că poate, acum cu conducerea nemțească, s-a uitat ora românească. Dar nimic!

Nu este despre oră, este doar despre incompetență!

De când avem conducerea nemțească trăim în cel mai umil mod românesc posibil.

De ce? Pentru că până și în satele uitate de lume de pe întinsul țării lumea a simțit trecera în noul an. S-au adunat în centru, au dat în sus cu “o artifică”, au dat mâna cu primarul și și-au urat LA MULȚI ANI! făcându-și speranțe pentru un an nou mai bun.

Dar noi, timișorenii, culegem ce am ales. Speranță nu mai avem, dar nici “ o artifica”? asta este prea de tot. Este umilința supremă ce se așează peste urbea liniștită și complăcută în alegerea făcută.

Timișoara nu a ales bine, dar a ales nemțește. Pentru noi este mai important să ne creacă stima de sine crezând că suntem deștepți prin alegerile făcute, decât să fim deștepți cu adevărat. Și în tot acest timp am ajuns la coada civilizației europene.

La noi tot ce este național și românesc poate să moară deoarece ne bălăcim bine în ignoranță, bătaie de joc, umilință și lipsa de respect primită din vest.

Noi am votat, noi culegem și atât timp cât acceptăm ce ni se întâmplă nu pot decât să asist cum ia naștere o nouă specie de timișorean. Un timișorean fără identitate, fără drag de frumos, fără stimă reală de sine, dar mascat sub un fals zâmbet ce se crede inteligent, când de fapt stima asta falsă de sine ne-a învins.

Iar orașe care cândva erau pe ultimile locuri din țară ajung acum să fie cunoscute în toată lumea ca exemplu prin lucrurile bine și frumos făcute.

Craiova a avut în acest an cel mai frumos Târg de Crăciun din România. Iar cetățenii urbei oltenești au avut luminițe afară și căldură în case.

Trăiască nemția!Categorii:Diverse, Noutăți, Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: