Claudiu Târziu îi răspunde ambasadorului Israelului și îi cere să nu se lase mințit

După ce AUR a emis un comunicat prin care s-a referit și la materia “Istoria Holocaustului”, mai multe personaje publice cunoscute pentru radicalismul cu care promovează politicile de stânga, au acuzat partidul că ar nega holocaustul. Cu toate astea, cei care susțin acest lucru mint deoarece nicăieri în comunicatul AUR nu reiese faptul că aceștia ar nega holocaustul.

Comunicatul AUR:

“Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor.”

Imediat după acest comunicat, mai multe publicații care de mult au abandonat orice etică jurnalistică au avut titluri mincinoase prin care îi acuzau pe cei din AUR de negaționism. Mai mult, ambasadorul Israelul a intervenit și a condamnat poziția partidului.

Ambasada Israelul reacționează:

“Condamn vehement atitudinea și afirmațiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o „temă minoră” de abordat în sistemul educațional din România. Am susținut constant că informarea justă și obiectivă asupra ororilor care s-au petrecut în timpul Holocaustului din România este necesară pentru a evita ca astfel de tragedii să se repete,” a transmis ambasadorul Israelului.

O spun limpede: sîntem creștini, deci nu putem fi antisemiți.

Liderul AUR, Claudiu Târziu, a intervenit azi și i-a transmis ambasadorului să nu se lase indus în eroare de minciunile promovate de adversarii politici.

“Excelenței Sale, domnul David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România

Excelența Voastră,

Cercuri politice și mediatice interesate, de la București și din afara granițelor României, fac eforturi considerabile pentru a eticheta AUR drept o formațiune antisemită. Cea mai vehementă voce a acestui efort compulsiv este a deputatului PNL Alexandru Muraru, în a cărui trapă de dezinformator profesionist ați căzut, din păcate, și Excelența Voastră cînd ați preluat ca atare interpretarea răuvoitoare a unui comunicat AUR, făcută de adversarul nostru politic, căruia nu-i fac plăcerea să-i repet de prea multe ori numele.

O spun limpede: sîntem creștini, deci nu putem fi antisemiți. Nu am calificat Holocaustul drept o „temă minoră”, așa cum răstălmăcesc inamicii noștri politici un text în limba română, pe care se prefac, cu multă fățărnicie, că nu ar cunoaște-o. Am întreaga compasiune pentru poporul evreu care a suferit ororile sinistre ale regimului nazist și sînt fem convins că avem cu toții, împreună, nu numai dreptul și datoria, ci chiar obligația să păstrăm vie memoria victimelor sălbăticiei totalitare, fie ea nazistă, fie comunistă.

Totalitarismele sînt șubrede, deci se prăbușesc, mai devreme sau mai tîrziu, din cauză că sînt fondate pe minciuna folositoare unor ticăloși interesați să surpe, nu să clădească. Să nimicească popoare, vieți, societăți, civilizații, pentru a le înlocui cu niște halucinații utopice. Negreșit, de fiecare dată, aceste utopii eșuează sinistru, aruncate la gheena istoriei de propriile valuri de crime.

Vă invit, domnule Ambasador, să nu ne lăsăm dezbinați de minciuna, dezinformarea și interesele meschine ale unor expirați politic fără orizont și realizări în viață. Iar personajul pe care l-am numit la început vă datorează și dumneavoastră scuze publice, din cauză că v-a indus în eroare cu o nemernică bună știință,” a spus Târziu.Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , ,

5 răspunsuri

 1. Domnule Claudiu Târziu, intervenția dumneavoastră de astăzi, adresată Excelenței Sale, domnul David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, este deficitară, cel puțin la capitolul logicii.
  Spuneți limpede: „suntem creștini, deci nu putem fi antisemiți”. Din păcate, majoritatea antisemiților din România sunt creștini.
  Vă deziceți cumva de comunicatul AUR, în care se precizează ‘ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.)’ ? Deci istoria Holocaustului reprezintă pentru partidul dumneavoastră „teme minore” sau „simple lecții” ?
  Apoi, pentru că făceați referire ala cunoașterea limbii române, formularea dumneavoastră „poporul evreu care a suferit ororile sinistre ale regimului nazist” nu se referă la situația din România, care este de fapt subiectul acestei dezbateri.
  Așa este domnule Claudiu Târziu, să nu ne lăsăm dezbinați de minciună. Uitați-vă întâi în curtea dumneavoastră.
  Și pentru că spuneați că sunteți creștin, `Cine dintre voi este fără păcat, sa arunce cel dintâi cu piatra`. (Ioan 8,7)

  Apreciază

  • Dar despre Holocaustul de 800 de ani faptuit impotriva romanilor transilvaneni de catre unguri, austrieci si austro-ungari de ce nu scrie nimeni? De ce un holocaust de 8 secole e mai putin important ca cel evreiesc? De ce nu se studiaza in scolile evreiesti? Sa inteleg sa moartea, umilirea, si chinurile poporului roman sunt o tema minora pentru evrei? CER SI ASTEPT un raspuns.

   Apreciază

   • Vă mulțumesc pentru comentariu. Este pertinent, este îndreptățit. Atât pentru durata imensă, cât și pentru că a afectat populația majoritară, românească, din Transilvania. La prima dumneavoastră întrebare („de ce nu se vorbește despre el”), evident că nu eu sunt cel care poate, trebuie să răspundă, ci istoricii, politicienii, ziariștii implicați în acest domeniu. Vă propun să nu bagatelizam subiectul, să nu îl coborâm în derizoriu. Nu facem un concurs, care Holocaust este mai puțin important. Fiți convins că pentru evrei, care au trecut prin mii de ani de nenorociri, suferințele poporului român NU SUNT O TEMĂ MINORĂ !

    Apreciază

   • În completare la formulările dumneavoastră „De ce nu se studiaza in scolile evreiesti? Sa inteleg sa moartea, umilirea, si chinurile poporului roman sunt o tema minora pentru evrei?”, precizez: în urmă cu aproape 80 de ani, în timpul măsurilor antievreiești din perioada regimului antonescian, s-a interzis accesul elevilor evrei în școlile frecventate de români, așa că pentru un timp s-au înființat școli evreiești. Repet, asta se întâmpla cu circa 80 de ani în urmă. După 1944 nu au mai existat școli evreiești. Citiți comunicatul A.U.R. în care se precizează ‘ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.)’ și veți vedea cine și în ce mod a adus în discuție formularea „teme minore”. Iar moartea, umilirea și chinurile poporului român nu sunt, nu pot fi în nici un caz teme minore pentru evrei, care au trecut prin mii de ani de nenorociri.

    Apreciază

 2. Dar despre Holocaustul de 800 de ani savarsit contra romanilor transilvaneni de catre unguri, austrieci si austro-ungari de ce nu se vorbeste domnule? Un holocaust de 8 secole e mai putin important ca cel evreiesc? De ce? Suferintele poporului roman sunt o tema minora pentru evrei? Cer si astept un raspuns domnule Maier.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: