Orwell: Măștile devin obligatorii în spații închise și deschise. Cele textile vor fi interzise!

Măsură dură luată de autorități. Măștile vor fi, începând de mâine, obligatorii. Mai mult, acestea vor trebui purtate și-n exterior.

Potrivit noilor ordine ale guvernanților, măștile textile vor fi interzise iar cei care le vor purta vor fi amendați cu 2500 de lei.

Lucian Bode (foto sus): „Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor”, a spus ministrul când a fost întrebat despre cei care vor purta măști neconforme.

Astfel, chiar dacă la începutul pandemiei ni se spunea că orice tip de mască ajută, chiar și un fular pus peste nas și gură, acum acestea nu mai sunt bune. Potrivit noilor măsuri, singurele măști acceptate de autorități vor fi cele chirurgicale și măștile de tip FFP2.

În lege au fost introduse și câteva excepții:

1) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

2) persoanele care sunt singure în birou;

3) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

4) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

5) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

6) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

„Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare”, a adăugat Bode.Categorii:Diverse, Noutăți

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: