AUR cere demisia lui Turturică de la șefia TVR

Alianța pentru Unirea Românilor a emis un comunicat prin care cere demisia imediată a lui Dan Turturică (foto jos) deoarece sub conducerea acestuia, postul public ar practica linșajul mediatic împotriva opoziției.

Totodată, cei de la AUR cer și intervenția CNA-ului pentru că în emisiunea “Tema Zilei”, formațiunea politică ar fi fost catalogată ca fiind extremistă.

Comunicatul AUR:

TVR este televiziune publică, nu organ de propagandă anti-AUR. Alianţa pentru Unirea Românilor cere demisia imediată a preşedintelui director-general al Societăţii Române de Televiziune, Dan Cristian Turturică, precum şi demiterea producătorului general Ramona Săseanu, ambii propuşi în funcţii de PNL, precum şi demiterea directorului ştirilor TVR, Oana Popescu, pentru responsabilitatea directă ce le revine în prejudicierea gravă a prestigiului şi imaginii publice a partidului AUR.

Ediţia de vineri, 7 ianuarie, ora 21:00, a emisiunii “Tema Zilei” de la TVR1 a fost o ilustrare jalnică a politizării televiziunii publice, cu unicul scop de a folosi, la nevoie, aceste instrumente, întreţinute din banii tuturor românilor prin bugetul de stat, la denigrarea adversarilor politici ai puterii. Emisiunea a fost construită ca un atac concertat, brutal şi inadmisibil la adresa principalului partid de opoziţie (AUR), realizat după reţetele propagandistice în care TVR a strălucit pe vremea mineriadelor iliesciene şi care, la rându-le, moşteneau clişeele, procedurile şi apucăturile din epoca Ceauşescu.

AUR denunţă asocierile şi etichetările infamante promovate în cadrul acestei emisiuni, precum şi formatul ideologic prestabilit. În ediţia respectivă au fost lansate acuze mincinoase deosebit de grave la adresa AUR, fără ca, prin moderatoarea programului, TVR să fie preocupată vreo clipă de aflarea adevărului sau de respectarea propriei legi de organizare şi funcţionare, a rigorilor deontologice şi a normelor CNA în materia pluralismului, non-partizanatului şi a echilibrului de opinii în dezbateri.

Prin intermediul moderatoarei, TVR a propagat în cadrul emisiunii “Tema zilei” clişeele politice utilizate de concurenţii politici referitor la presupusul caracter “extremist” şi “populist” al AUR, şi nu a solicitat nici măcar o singură dată probe în susţinerea neadevărurilor, etichetelor şi epitetelor denigratoare, realmente extremiste, la adresa AUR lansate de invitaţii unilateral selecţionaţi pentru a ofensa, inacceptabil, întregul electorat pe care AUR îl reprezintă în Parlament.

Pe lângă demisia şi demiterile solicitate, AUR cere intervenţia CNA faţă de acest derapaj politic nepermis de grav al televiziunii publice şi aplicarea de sancţiuni conform Legii audiovizualului. AUR se va îndrepta prin justiţie atât împotriva persoanelor publice care ne aduc acuzaţii extrem de grave, fără nicio probă sau temei, precum şi împotriva instituţiilor publice care girează aceste practici prin politrucii care le conduc.Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Acest turturică aduce insulte grave unei importante mase de români care-și văd idealurile realizate prin politica partidului A.U.R. Destituirea este obligatorie fiind cerută de cei care îi asigură, din munca lor, salariul pe care-l primește.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: