Djokovic a pierdut apelul și va fi deportat! Vezi reacția sportivului după ce a aflat decizia.

După ce o instanță hotărâse că Novak Djokovic nu a făcut nimic ilegal și că poate rămâne în Australia, guvernul australian a luat decizia de a ignora hotărârea judecătorească și i-a anulat viza lui Djokovic.

Alex Hawke, ministrul imigrației, este cel care a luat decizia de a-l deporta pe jucătorul sârb. Motivul anulării vizei, chiar dacă instanța hotărâse în favoarea lui Djokovic, ar fi că acesta ar fi un “talisman al mișcării anti-vaccin” și ar putea reprezenta un risc de “neliniște publică”.

Decizia lui Hawke i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă într-adevăr statul de drept este respectat în Occident, sau este doar o minciună folosită de anumiți oficiali atunci când doresc să pună presiune pe anumite state.

Mai mult, faptul că politicul a ignorat o decizie judecătoarească i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă mai putem vorbi despre democrație într-un stat în care politicienii au drept de veto asupra hotărârilor judecătorești.

Reacția lui Djokovic

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open.

Respect decizia instanței și voi coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară.

Nu sunt confortabil cu faptul că atenția în ultimele săptămâni a fost pe mine și sper că acum ne putem toți concentra pe joc și pe turneul ce-l iubesc. Le doresc toate cele bune jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor la turneu.

În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și conaționalilor mei sârbi pentru sprijinul vostru continuu. Toți ați fost o sursă grozavă de putere pentru mine”, a transmis Djokovic printr-un comunicat.

După ce va fi deportat, se pare că Djokovic nu va mai putea participa la Australian OPEN timp de 3 ani.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: