Germania ajută Rusia în conflictul cu Ucraina. Acuzații grave la adresa Berlinului

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Rezinkov, a învinovățit Germania pentru că s-ar fi opus livrării de armament defensiv către Kiev prin intermediul NATO.

Acuzațiile lui Rezinkov au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Financial Times. Se pare că ar fi vorba de arme defensive, care doar ar ajuta statul ucrainean într-un eventual conflict contra Rusiei.

„Încă mai construiesc gazoductul Nord Stream 2 şi, în acelaşi timp, ne blochează armamentul nostru defensiv. Este foarte nedrept”, a spus Oleksii Rezinkov.

Recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a acuzat și el Germania de același lucru.

„Germania ne-a împiedicat recent să obţinem încărcături de arme anti-dronă şi sisteme împotriva trăgătorilor de elită în cadrul cooperării cu NATO şi care sunt arme exclusiv defensive”, a spus Zelenski.

Mai mult, intr-o conferință de presă comună cu omologul din Ucraina, ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock (foto jos), a spus că ,,diplomația reprezintă singura cale viabilă.” Dar acest lucru este contestat de ucraineni și de comunitatea internațională deoarece rușii nu mai par disponibili să negocieze și se pregătesc să atace Ucraina.

Annalena Baerbock

„Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei, vom face totul pentru a garanta securitatea Europei”, a adăugat Baerbock. De asemenea, ea a mai spus că Germania are ,, o responsabilitate istorică” de a nu vinde arme în zone de conflict.Categorii:Externe, Noutăți

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: