Vasile Nagy (deputat AUR): Furnizorii de energie au fost lăsați să-și facă de cap!

Deputatul AUR de Arad, Vasile Nagy, a răbufnit la adresa guvernanților și a autorităților locale din Arad.

Acesta s-a referit la nebunia cauzată de cei de la guvernare care îi lasă pe furnizorii de energie să-și facă de cap într-o “așa zisă piață liberalizată”.

Nagy a dat și exemplul unei biserici neoprotestante care, de la suma de 5000 lei pentru utilități, a trebuit sa plătească in luna următoare o sumă exorbitantă de 22.000 lei.

„Incompetența celor care guvernează țara în aceste vremuri grele îi pune pe români în fața unor provocări deosebite. Creșterile de tarife pentru energie termică, de la o lună la alta, ating praguri de nesuportat și asta pentru că furnizorii de utilități au fost lăsați să-și facă de cap pe o așa-zisă piață liberalizată. Un caz cu totul special este cel al unei biserici din Arad care, în urma aplicării unor tarife majorate peste noapte, s-a văzut în situația de a plăti o factură pentru energia termică de aproximativ patru ori mai mare. Concret, Biserica Râul Trezirii, neoprotestantă, nealiniată, a avut de plătit o factură de aproximativ 22.000 lei pe lună în decembrie, față cea a lunii precedente, de 5000 lei. Totul a fost posibil prim aplicarea unei hotărâri de consiliu local municipal care în 17 decembrie 2021 prevedea un tarif majorat din 1 decembrie anul trecut, aplicabil retroactiv. Aberația este cu atât mai mare cu cât este vorba despre o biserică, nu despre un consumator industrial sau asimilat acestuia. Ceea ce s-a întâmplat în cazul Bisericii Râul Trezirii trebuie să provoace un semnal de alarmă pentru cei care conduc acum destinele acestui oraș: nu este admisibil ca peste noapte, furnizorii unui serviciu comunitar să aplice tarife nesimțite în relația cu clienți care fac parte din alt sector decât cel generator de profit. Guvernanții, la nivel central și local, trebuie să rezolve acest gen de probleme care riscă să provoace efecte de nesuportat pentru biserici, organizații non-profit și, în ultimă instanță, pentru cetățeni din păturile vulnerabile ale societății. Soluțiile există, rămâne doar ca persoanele cu putere de decizie să se aplece cu responsabilitate asupra lor și să ia hotărârile cele mai potrivite, a declarat Vasile Nagy.Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: