Sondaj INSCOP: AUR lasă în urmă PNL-ul. PSD scade ușor.

Un nou sondaj confirmă faptul că AUR a devenit a doua forță politică a țării după PSD. USR rămâne mult in urmă.

Conform ultimului sondaj INSCOP, realizat în perioada 10-18 Ianuarie, PSD rămâne primul partid în intențiile de vot cu 34,3%. Aceștia sunt urmați de cei de la AUR, care sunt intr-o creștere accelerată, fiind acum cotați cu 20,6% în intențiile de vot.

PNL scade până la 16,6%, în timp ce USR stagnează la undeva la 12%.

Rezultate complete:

PSD – 34,3%

AUR – 20,6%

PNL – 16,6%

USR – 12,5%

UDMR – 4,2%

PRO România – 2,9%

PMP – 2,1%

Forța Dreptei – 1,7%

PPUSL – 1,3%

PNR – 1,3%

APP – 1.0%

Remus Ștefureac, directorul INSCOP, a prezentat și concluziile sondajului.

  1. Certurile dintre partidele coalitiei aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afecteaza in mod direct intentia de vot. Deocamdata impactul este controlabil, dar problema risca sa devina o amenintare majora daca relatia dintre PSD si PNL nu se va armoniza si cele doua partide nu vin cu solutii in locul disputelor politice. Dupa catastrofala criza politica de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor sa auda de certuri politice si nu vor avea niciun pic de rabdare si niciun gram de toleranta pentru partidele care le vor provoca.
  2. Tensiunile din coalitie si intarzierea oferirii de solutii la probelemele sociale alimenteaza in continuare cresterea AUR. Daca pe zona de securitate militara, din cauza amenintarilor Rusiei observam o crestere foarte puternica a increderii in NATO, in UE, in Occident, de bun augur pentru moralul natiunii, problemele sociale si politice domestice/interne vor alimenta in continuare adeziunea electorala la discursul ultra-populist.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States, Black Sea Trust for Regional Cooperation și True Story Project. Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: