Adela Mîrza despre interzicerea live-urilor în parlament: Comuniști nenorociți!

Președintele partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a condamnat în termeni duri intenția de le interzice parlamentarilor să transmită live din parlament.

Incidentul din parlament.

După ce George Simion l-a numit hoț pe Virgil Popescu chiar de la tribuna parlamentului, de unde ministrul energiei ținea un discurs, coaliția formată din PSD-PNL și UDMR au venit cu o propunere de modificare a regulamentului din parlament. Potrivit acestui regulament, deputații și senatorii nu vor mai putea face live-uri din parlament și ar putea fi îndepărtați din sală pentru acest motiv.

În acest context, Adela Mîrza a reacționat dur și a condamnat încercarea celor din coaliție de a pune pumnul în gură opoziției.

Adela Mîrza, președinte AD.

Cum să interzici live-urile din parlament?

Comuniști nenorociți ce sunteți!

Toate forurile publice care se respectă au transmisii în direct. Iar dacă un parlamentar dorește să transmită live pentru alegătorii lui cum puteți să îl opriți? Transparența e obligatorie în democratie!

Pai și ce dacă se fac live-uri? Pe banii noștri nu e normal să vedem ce fac aleșii noștri?
Ce au de ascuns? Când facea Dl. Cîțu live-uri era ok? Dar USR ul?
Acum nu mai e voie?

A transmis aceasta pe o rețea socială.

Și cei din USR au anunțat că se opun schimbării regulamentului:

„Am condamnat de fiecare dată huliganismul și extremismul în societate și în Parlament. Suntem de acord cu măsuri oricât de dure împotriva unor astfel de manifestări. Dar ce vrea sa facă acum alianța PSD – PNL – UDMR este un atentat la adresa democrației”, a transmis Ionuț Moșteanu, parlament USR.

George Simion anunță că nu va respecta noul regulament:

„Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor. Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum”, a spus Simion, citat de Agerpres.

Ce modificări cer cei din coaliție:

„(1) Ședințele Camerei Deputaților se transmit, se înregistrează și se difuzează de către Camera Deputaților prin mijloace electronice și se stenografiază, prin grija Secretariatului General.

(2) Ședințele  Biroului Permanent și Comitetului Liderilor se  înregistrează de către Camera Deputaților prin mijloace electronice și se stenografiază, prin grija Secretariatului General.

(3) Ședințele Camerei Deputaților pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media cu aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

(4)  Ședințele Comisiilor Camerei Deputaților pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media cu aprobarea Biroului Comisiei pentru care există solicitare în acest sens.

(5) Este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea ședinței Camerei Deputaților, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor sau comisiilor prin alte mijloace decât cele menționate la alin. (1) – (3).

(6) Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar.

(7) Încălcarea prevederilor alin. (4) și (5) atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile.

(8) Evacuarea  este obligatorie și se dispune de către  președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare.

(9) Chestorii asigură, fără întârziere, punerea în aplicare a măsurii disciplinare prevăzută la alin. (6) cu ajutorul personalului Direcției Afaceri Interne din Camera Deputaților, indiferent de calitatea, funcția sau demnitatea deținută de persoana care este evacuată.

(10) Președintele de ședință poate dispune concomitent și măsura suspendării ședinței până la evacuarea persoanei din sală sau până la renunțarea de către aceasta la utilizarea mijloacelor interzise sau prezentării scuzelor pentru agresivitate fizică sau verbală de la tribuna Camerei Deputaților.

Persoana evacuată poate reveni în sala de ședință dacă renunță să utilizeze mijloacele de transmitere în direct sau de înregistrare a ședinței.

(11) În cazul încălcării  repetate a interdicțiilor prevăzute la alin. (4) și (5) președintele de ședință, un lider de grup  sau un deputat poate sesiza Biroul Permanent pentru a aplica una dintre sancțiunile prevăzute de prezentul regulament.

Art. 245 1 . – Este interzisă participarea la desfășurarea unui banner în sala de ședințe în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaților, înregistrarea sau transmiterea în direct a ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor, utilizarea violenței fizice utilizată împotriva unui alt parlamentar sau violență verbală constând în țipete, injurii, amenințări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar

  1. g) diminuarea indemnizației cu până la 50% până la 6 luni pentru exprimarea votului prin mijloace electronice prin utilizarea cardului de vot electronic al altui senator ori deputat, pentru participarea la desfășurarea unui banner în sala de ședințe in plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaților, pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor, pentru violență fizică utilizată împotriva unui alt parlamentar sau violență verbală constând în țipete, injurii, amenințări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar;
  2. h) reducerea luării de cuvânt la maxim 10 secunde/intervenție pentru o perioadă de până la 3 luni de zile în cadrul ședințelor Camerei Deputaților, începând cu ziua aplicării sancțiunii disciplinare pentru săvârșirea abaterii disciplinare de violență verbală constând în țipete, injurii, amenințări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar;
  3. i) reducerea la jumătate a timpului alocat cu ocazia moțiunilor, orei Guvernului, orei primului ministru sau ședințelor solemne grupului parlamentar din care face parte deputatul sancționat pentru săvârșirea abaterii disciplinare constând în violență verbală, injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar;
  4. j) retragerea și punerea la dispoziția Secretarului General al Camerei Deputaților pentru o perioadă de până la 6 luni a tuturor funcționarilor publici cu statut special, a personalului contractual cât și logistica auto repartizate Grupului Parlamentar care prin acțiunile sale, ale deputaților sau ale angajaților săi pun în pericol buna funcționare și siguranța autorității publice, a demnitarilor sau angajaților acesteia în incinta Camerei Deputaților începând cu data constatării afectării bunei funcționări a activității Camerei, aplicată prin decizie a Biroului Permanent al Camerei Deputaților conform procedurii prevăzute de art. 246 alin. (2), la sesizarea președintelui Camerei Deputaților, a unui grup parlamentar sau a unui deputat.”


Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: