Ce este si cum functioneaza Bitcoin?

Bitcoin este o monedă digitală care funcționează fără niciun control central sau supravegherea băncilor si a guvernelor. În schimb, se bazează pe software peer-to-peer și criptografie. Un registru public înregistrează toate tranzacțiile Bitcoin și copiile sunt deținute pe servere din întreaga lume.

Tranzacții

O tranzacție este un transfer de valoare între portofelele Bitcoin care sunt incluse în lanțul de blocuri. Portofelele Bitcoin păstrează o bucată secretă de date numită cheie privată sau sămânță, care este folosită pentru a semna tranzacții, oferind o dovadă matematică că au venit de la proprietarul portofelului. Semnătura împiedică, de asemenea, modificarea tranzacției de către oricine după ce a fost emisă.

Lanțul de blocuri

Lanțul de blocuri este un registru public, partajat, pe care se bazează întreaga rețea Bitcoin. Toate tranzacțiile confirmate sunt incluse în lanțul de blocuri. Acesta permite portofelelor Bitcoin să-și calculeze soldul cheltuibil, astfel încât tranzacțiile noi să poată fi verificate, asigurându-se că sunt deținute efectiv de cheltuitor. Integritatea și ordinea cronologică a lanțului de blocuri sunt impuse cu criptografie.

Minarea

Minarea este un sistem de consens distribuit care este utilizat pentru a confirma tranzacțiile în așteptare prin includerea lor în lanțul de blocuri. Acesta impune o ordine cronologică în lanțul de blocuri, protejează neutralitatea rețelei și permite diferitelor computere să convină asupra stării sistemului. Pentru a fi confirmate, tranzacțiile trebuie să fie ambalate într-un bloc care se potrivește regulilor criptografice foarte stricte care vor fi verificate de rețea.

Cât timp durează minarea unui Bitcoin ?

În general, durează aproximativ 10 minute pentru a mina un bitcoin. Cu toate acestea, acest lucru presupune o configurare hardware și software ideală pe care puțini utilizatori și-o pot permite. O estimare mai rezonabilă pentru majoritatea utilizatorilor este de 30 de zile.

Cum puteți cheltui Bitcoin?

Cu dolari, lire sterline și yeni, puteți stoca banii într-o bancă. De acolo, îl puteți cheltui digital, să zicem printr-un transfer bancar sau chiar PayPal. Puteți utiliza un card de debit, de asemenea. Și, desigur, puteți oricând să vă retrageți banii și să-i îndesați fizic într-un portofel și să-i cheltuiți în acest fel.

Este Bitcoin un activ legitim ?

Da, Bitcoin este absolut un activ legitim. Atât de legitim, încât companii cotate la bursă precum Microstrategy și Tesla au investit miliarde de dolari în Bitcoin.Categorii:Diverse, Noutăți

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: