Ieftin și bun, dar fără viitor.

„Un chinez mi-a spus după ce l-am întrebat: „Cum de puteți vinde la un asemenea preț?”. El a spus, „Aceasta este o taxă pe care noi o plătim ca să vă falimentăm”.”

Mă uitam la un documentar, „Un Sistem Corupt: Societate de Consum”, eram la un episod despre mobilă, fast furniture (mobila facută ieftin, prost, și cu aspect urât, dar „modern” – același „modernism” care ne sugrumă peste tot), defrișări ilegale, IKEA ȘI defrișări ilegale, defrișări ilegale ca-n codru în România, prin IKEA, prin Holzindustrie Schweighofer cu ilegalitățile și cu nu-stiu-de-ce-ne-consuma-ba-inca-dezastruos-padurile-niste-outsideri, cu toată corupția din România ce facilitează așa ceva.

Și nu numai, România fiind o sursă babană pentru mobilele fast furniture ale IKEA și probabil a multor altora (nici nu aveam idee de IKEA și de această afacere minunată), cu corupti, de la pădurari, la lichele care fac bani din ciordit copaci (cu cât mai mici și mai numeroase acele grupușoare ajutătoare de Mosu, cu atât mai greu de prins și de urmărit), dar nu pentru a aprinde un foc acolo, pe timp de iarnă, ci pentru biștari fără număr, făcând afaceri babane. De ce să faci ceva moral, o muncă morală, când poți să furi, tataie, sau să faci coaliții cu outsiderii ce ne chelesc (și ne colonizează, practic)? Până la politicul corupt și fantomă, bun de dat oricând jos și pus în închisori sau măcar de dat afară din țară, dar clar de interzis intrarea în orice funcție publică, mai ales cele înalte/importante.

Ei, acuma, ce m-a lăsat stupefiat, deși știam de astfel de acțiuni chinezotarde (cum au fost și în cazul telefoanelor sau a altor produse și tehnologii mutate in Chinatardland), a fost o șcenă care a dispărut aproape pe atât de repede pe cât a apărut. Ea avea ca subiect falimentarea companiilor, mici si mari, din America (și clar nu doar de acolo, știm și noi bine, cu sau fără chinezi), cu scop, direcție si rea intenție, da, și multă mizerie chinezotardă.

În timp ce firmele respective de mobilă de calitate bună, care țin o viață, de se dau din generație în generatie, care arată bine și sunt și sigure (nu ucid copii sau cauzează alte probleme precum cele fast furniture, „moderne” și pe care după toate astea, le mai și schimbi ca pe hârtia igienică de o iei de la fund, timp în care evident că o să consumi copaci LA GREU – oare de unde? Din babaniere), timp în care aceste firme sunt falimentate, timp în care și oamenii cu familiile sau satele/orasele lor sunt de asemenea schilodite, cineva întreabă un chinezotard venit în val de imigrație și venind cu „noua” mobilă (sau în țara cărora s-a mutat toată industria ca să fie sugrumată, la fel ca în cazul altor industrii – iar la pachet cu industriile, și țările de origine), ieftină în draci si proastă în și mai multi draci: „cum fac, cum reușesc să aibă o mobilă atât de ieftină?” Răspunsul vi-l dau mai jos în citatele din acel serial documentar, după spusele acelui om.

! „It turned out that the Chinese manufacturers were selling their products AT LESS THAN the cost it took to make them, WHICH was a violation of international trade law called „dumping”.

*tipul de care spuneam*: „One Chinese told me, I asked him, „How can you sell it at this price?”. He said, „This is the tuition we pay to drive you out of business”.”

*alt tip*: „We felt intuitively that they were cheating or breaking the international trade laws in some way.” (voi pune si textul in romana la final)

În multe țări s-au aplicat aceste tactici de falimentare, fie exact acestea, fie altele cu același scop și aceeasi cauză, cu sau fără chinezi.

Amintiți-vă câștigurile de concurs/licitație de care se țineau chinezotarzii si firmele lor de construcții (de drumuri, poduri, etc.), TOT cu aceeasi tactică, în care băgau costul ATÂT de mic, încât nimeni onest și cinstit nu iși putea permite să facă treaba, dat fiind că nu se merita efortul, ori chiar poate, tot așa, prețul era sub costul de producere – timp în care chinezotarzilor le venea ajutorul din Statul Chinezotard, care dădea cu banul spre falimentarea noastră și a firmelor noastre și a țării noastre. Dupa ce că aveau asemenea tactici murdare, mai și țineau cu dinții de procese, de parcă erau la ei acasă. Și cu niște eșecuri de conducători, le ieșea să se dea șefi ca la ei acasă.

AȘADAR, cumpărați, fraților, de la chinezotarzi, de la magazine mari, de la outsideri, de la drăcușori ce ne sugrumă, cumpărați cu sânge și cu costul prăbușirii noastre si ridicăarii unor satani. Sustineti asemenea cauze și asemenea fapte, SUSȚINEȚI, au nevoie. „Ieftin si bun”, nu? Bun pe dracu. De asemenea, ieftin pe dracu, că pe termen lung suntem jupuiți si ne vine plata.

De asemenea, lăsați pe toti outsiderii să ne țină în continuare drept colonie și drept fraieri. Lăsați totul să se ducă pe apa sâmbetei, orice obiect, orice industrie, orice cultură, orice obicei, orice gene pool („piscina” genetică), totul, dă-le dracu, ce ne trebuie nouă lucruri bune? Mai bine lăsăm dracii să ni se urce în cap, dar nu doar nouă, ci si copiilor noștri, și copiilor copiilor noștri, și celor din jur. Doar nu vrei sa fii: „rău de muncă”, „concediat”, „neeconom”, „neobedient”, „răzvrătit”, „extremist”, „taliban”, „terorist (domestic)”, „legionar”, „nazist”, dracu știe ce le mai trece establishmentului si roboțeilor de serviciu prin capul lor de NPC.

! „S-a dovedit ca producatorii chinezi isi vindeau produsele lor LA MAI PUTIN decat costul de a le crea, CEEA CE era o violare/incalcare a legii internationale de comert numita „dumping”/”a arunca la gunoi”.

*tipul de care spuneam*: „Un chinez mi-a spus, l-am intrebat, „Cum de puteti vinde la un asemenea pret?”. El a spus, „Aceasta este o taxa pe care noi o platim ca sa va falimentam”.”

*alt tip*: „Noi am simtit intuitiv ca ei trisau sau incalcau legile comertului international in vreun fel.”

Autor: Pîrvu AlexandruCategorii:Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: