Care este diferența dintre Bitcoin și monedele tradiționale?

De-a lungul istoriei umane, banii au luat diferite forme: obiecte fizice, facturi de hârtie, bancnote, bani digitali și acum criptomonede descentralizate, cum ar fi Bitcoin.

În ultima vreme, Bitcoin a devenit cuvântul cheie în lumea criptomonedelor. Această monedă digitală poate fi utilizată în mod similar cu monedele tradiționale pentru a cumpăra bunuri și servicii. În afară de utilizarea sa similară cu moneda tradițională, tranzacționarea Bitcoin a câștigat, de asemenea, popularitate.

Ce este moneda tradiționala ?

Monezile tradiționale sunt monezile emise de către guvern și autoritațile financiare. Acestea includ bancnotele și monedele utilizate pentru achiziționarea de bunuri și servicii, sau sunt utilizate ca mijloc de schimb.

Ce este Bitcoin ?

Bitcoin este un tip de numerar electronic peer-to-peer care este denumit criptomonedă. Bitcoin a fost introdus inițial de un dezvoltator anonim, Satoshi Nakamoto, în 2008. Scopul principal al inventării Bitcoin a fost acela de a crea un sistem de plăți valutare online complet independent de autoritățile centrale, cum ar fi guvernele și alte instituții financiare.

Diferența dintre Bitcoin și monedele tradiționale

Centralizare vs. Descentralizare

Banii Fiat sau monedele tradiționale sunt centralizate, controlate de bănci centrale, guverne, bănci comerciale și alți procesatori de plăți, cum ar fi cardurile MasterCard sau VISA. Acești intermediari exercită autoritate asupra banilor dumneavoastră. Datorită centralizării, aceste organizații decid dacă tranzacțiile dumneavoastră vor fi aprobate sau nu, dacă banii pot fi trimiși către alte organizații sau persoane.

În schimb, Bitcoin este descentralizat și, prin urmare, nimeni nu poate controla această monedă digitală. Acest lucru face ca Bitcoin să fie o monedă independentă peer-to-peer. De asemenea, tehnicile de criptare sunt implementate în această criptomonedă pentru a reglementa generarea de Bitcoin. Această monedă digitală este ideală pentru persoanele care se simt inconfortabile din cauza controlului excesiv al băncilor centrale și al guvernelor asupra banilor lor.

Verificare

Folosind monezile tradiționale, tranzacțiile se efectuează utilizând codurile specifice furnizate de instituțiile financiare. Pe de alta parte, tranzacțiile Bitcoin necesită o semnătură digitală generată de algoritmi.

Anonimat

În timp ce utilizați moneda tradițională, cum ar fi atunci când glisați cardul de debit sau de credit, datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi urmărite de guverne, bănci și companii. Cu toate acestea, o criptomonedă, precum Bitcoin, nu poartă informațiile personale ale utilizatorului și, prin urmare, oferă anonimat utilizatorilor. De asemenea, șansele de furt de identitate sunt diminuate considerabil datorită acestei intimități.

Taxe mai mici

Folosind moneda tradițională, autoritățile centralizate, cum ar fi băncile, percep comisioane de tranzacție ridicate; cu toate acestea, costul tranzacției Bitcoin este semnificativ mai mic. De asemenea, spre deosebire de moneda tradițională, Bitcoin permite tranzacții globale cu taxe minime.

Drumul Tranzacției

Folosind monedele tradiționale, întreaga traiectorie a tranzacțiilor este monitorizată de părți terțe de încredere, cum ar fi băncile centrale și guvernele. Pe de altă parte, căile de tranzacție Bitcoin sunt monitorizate de registru în blockchain. De notat, acest registru este deschis pentru accesul public în timp ce utilizatorii autorizați îl mențin.

Volatilitate

Prețul Bitcoin se bazează pe cerere și ofertă. Cursul de schimb al Bitcoin fluctuează foarte mult în funcție de tendințele cererii și ofertei. Cu toate acestea, spre deosebire de banii fiat, Bitcoin nu este influențat de condițiile economice precum inflația. Bitcoin există independent și în afara sistemului monetar tradițional; prin urmare, valoarea Bitcoin nu este influențată de nicio situație economică sau politică. Mai mult decât atât, toate tipurile de monede tradiționale, cum ar fi dolar, euro, yen, au o ofertă nelimitată; cu toate acestea, Bitcoin are un număr fix, ceea ce înseamnă că această criptomonedă are monede limitate (adică 21 de milioane). Acest număr fix ajută la evitarea devalorizării Bitcoin.Categorii:Diverse, Noutăți

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: