Bursa Din Rusia Rămâne Închisă

Bursa rusă rămâne închisă pentru tranzacționare cel puțin până miercurea viitoare, marcând un record în istoria modernă a țării, în încercarea continuă de a preveni impactul sancțiunilor globale pentru investitorii autohtoni.

Bursa din Moscova a declarat vineri că tranzacțiile pe toate piețele vor fi închise pe 5, 7 și 8 martie. Deoarece tranzacționarea acțiunilor Bursei de la Moscova a fost deschisă ultima dată în urmă cu o săptămână, acțiunile rusești listate la Londra au șters mai mult de 90% din valoarea lor înainte de a fi suspendate. Furnizorii de indici globali au anunțat planuri de a elimina acțiunile națiunii din indicii lor, iar companiile europene cu expunere de afaceri la țară au pierdut peste 100 de miliarde de dolari în valoare de piață.
Ca urmare a sancțiunilor internaționale privind invazia Ucrainei de către ruși, care a lovit totul, de la capacitatea sa de a accesa rezervele externe, la sistemul de mesagerie bancară SWIFT, incertitudinea a cuprins piețele Rusiei în clasele de active, mulți investitori considerând națiunea „de neinvestit”. Rusia a promis să intervină și să susțină piața de capital cu până la 10 miliarde de dolari atunci când se va redeschide.

Plonjarea acțiunilor cotate la bursă în străinătate ale companiilor rusești este un indicator al modului în care investitorii locali de capital ar putea reacționa atunci când tranzacționarea Moscovei se reia. Bursa de valori din Londra a suspendat joi tranzacționarea a zeci de chitanțe de depozit rusești, invocând războiul din Ucraina și condițiile pieței. MSCI Inc. și FTSE Russell au declarat miercuri că vor reduce acțiunile rusești de la indicii urmăriți pe scară largă. Între timp, mai multe fonduri tranzacționate la bursă au fost, de asemenea, suspendate în urma evenimentelor. Crearea de acțiuni pentru ETF-ul VanEck Rusia, cel mai mare ETF care investește în Rusia, a fost oprită până la o notificare ulterioară, oprind efectiv intrările în fond. BlackRock Inc a făcut același lucru cu iShares MSCI Rusia ETF, printre mai multe alte firme.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: