Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, atac la Patriarhul Kiril al Rusiei

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a lansat un atac dur la adresa patriarhului rus, Kiril. În același mesaj, Bănescu se referă și la Vladimir Putin.

Mesajul lui Vasile Bănescu este foarte clar și tăios. Acesta a postat pe contul său de Instagram o imagine în care apar Vladimir Putin și Patriarhul Kiril. În textul care însoțea imaginea respectivă, Bănescu îl asemănă pe Kiril cu antihristul și pe Putin îl cataloghează ca fiind “asasin”.

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate: războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții. Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul”, a scris Bănescu.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.


Categorii:Diverse, Noutăți

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: