Jerusalem Post: Putin a ordonat armatei ruse să oprească ofensiva în așteptarea unui răspuns din partea Kievului.

Ziarul israelian, Jerusalem Post, susține că Putin i-a transmis o propunere “finală” lui Volodimir Zelenski. Potrivit publicației israeliene, Putin ar fi ordonat încetarea focului până la un răspuns final venit din partea lui Zelenski.

Cerințele lui Putin ar fi mai dure ca cele pe care le avea înainte de invazie, dar nu ar fi imposibil de acceptat de către ucraineni în situația actuală. Marea problemă a ucrainenilor este că în cazul în care vor refuza să fie de acord cu cerințele lui Putin, asupra Ucrainei s-ar abate o nenorocire imensă, deoarece Moscova ar urma să pornească un atac total. Acest atac total, dacă ar avea loc, ar face sute de mii de victime în rândul ucrainenilor. Mai mult, statul ucrainean și-ar putea pierde complet independența.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a avertizat că “răul abia de acum urmează” dacă Rusia ar porni un atac total asupra Ucrainei.

„Pe de o parte, se bucură de o popularitate imensă şi a devenit un fel de Che Guevara. Pe de altă parte, el ştie cum a sfârşit revoluţionarul şi şeful de gherilă argentinian”, scrie publicația israeliană despre Zelenski.

Cerințele lui Putin, pentru care acesta este hotărât să sacrifice în continuare viețile soldaților ruși, sunt următoarele:

  • Renunțarea de către ucraineni la teritoriul republicii separatiste Donbas.
  • Recunoașterea de către ucraineni a Peninsulei Crimeea ca fiind partea a Federației Ruse.
  • Ucraina să nu adere la NATO, să își reducă armata și să-și declare neutralitatea.

În ultimul mesaj dat de președintele ucrainean, acesta părea dispus să negocieze. Dar i-a cerut lui Putin să participe personal la negocieri.

https://m.jpost.com/international/article-700677?fbclid=IwAR198nfXAlEJ9EMHHjjxxtO1uJ5FjYxvHJwxjYc9S6twTYfv2GQpjyVuvNQCategorii:Externe, Noutăți

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: