Studenții basarabeni din Timișoara celebrează ziua de 27 Martie printr-un eveniment unionist: “Suntem un popor, o inimă”

“Din Inima Basarabiei”, evenimentul prin care studenții basarabeni din Timisoara vor marca ziua de 27 Martie, când la 1918 Basarabia se unea cu țara, se anunță a fi de amploare.

Acesta se va întinde pe parcursul a 3 zile și va avea invitați de calibru, precum Leontina Vatmanu, regizoarea filmului “Siberia din Oase”.

Evenimentul va începe vineri, în seara de 25 Martie, când va avea loc și proiecția filmului “Siberia din Oase”, o dramă care spune povestea deportărilor staliniste la care au fost supuși românii de peste Prut după Al Doilea Război Mondial, când Basarabia era parte a Uniunii Sovietice. A doua zi, sâmbătă 26 Martie, timișorenii sunt așteptați cu un alt film marca Vatmanu, “Ce zici?”. Apoi, duminică 27 Martie, evenimentul se va încheia cu o seară culturală.

Realizatorii acestui proiect sunt membrii asociației “Inițiativa”, un grup de tineri studenți (majoritatea basarabeni) veniți la studii în Timișoara.

La linkul de mai jos puteți afla mai multe despre organizarea evenimentului și cum puteți participa:

https://facebook.com/events/s/din-inima-basarabiei/287851403424421/Categorii:Diverse, Noutăți

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: