Liniile de tramvai din Strasbourg – spații verzi, cele din Timisoara – asfalt

Strasbourg

Nu am înțeles niciodată iubirea de asfalt nutrită de conducătorii urbei de pe Bega. Am încercat să găsesc o justificare, dar orice idee pălește atunci când mă uit la zonele în care liniile nu sunt folosite și ca bandă de circulație pentru mașini.

Cât de iubitor de bitum să fii ca să nu înțelegi că oamenii normali au nevoie de oxigen, atât cât poate firul ăla de iarbă să dea, dar mai ales au nevoie de frumos?! Și nu, asfaltul nu este frumos! Nu a fost niciodată și nu va fi niciodată! IARBA ESTE FRUMOASĂ, florile sunt frumoase!

Griul ce domină peste tot, chiar și acolo unde este util, dar mai ales acolo unde este inutil nu face altceva decât să crescă temperatura în sezonul cald.

Timișoara este un oraș gri din care toți privim spre vest dar nu îl putem ridica la acel nivel. De ce? Pentru că și atunci când ne inspirăm de la alții nu înțelegem de unde plecăm! Nu înțelegem asta nici atunci când plecăm de la firul ierbii, dar nici atunci când plecăm de la educație, cultură, etc…

Uneori, din dorința de a evolua, dar fără a ține cont de rădăcini, reușim să involuăm drastic și într-un ritm atât de rapid încât stoparea și apoi adevărata evoluție sunt lucruri extrem de greu de conștientizat, mai apoi și mai greu de implementat.

Așa este și cu iarba, cum de altfel este cu întreg orașul.

Nu poți avea palmieri într-un oraș în care natura a decis că salcia are cele mai bune condiții de trai. Cum nu poți avea primari din alte țări acolo unde mentalitatea este diferită! Poți planta salcie și iarbă astfel apropiind orașul de natură, dar și de sufletul omului. Poți alege un primar crescut în România, care să aibă inteligența necesară ca lucrând cu mentalitatea românească/bănățeană să ia doar ce este bun din vest și să implementeze la noi.Categorii:Diverse, Noutăți

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: