Premieră în politica românească: AUR introduce sistemul “primaries” folosit în SUA

Președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, a anunțat un nou sistem pentru desemnarea candidatului la prezidențiale.

Acest sistem, folosit în Statele Unite ale Americii, presupune ca partidele să propună un candidat la prezidențiale prin organizarea unor alegeri în interiorul formațiunii, unde cei care doresc să ocupe prima funcție în stat vor concura pentru a vedea cine are cea mai mare susținere. Acest model reprezintă o premieră absolută pentru politica românească, unde de obicei sunt desemnați candidați care au susținerea câtorva oameni din conducerea formațiunilor politice din care provin.

Propunerea lui George Simion a fost acceptată în cadrul Congresului partidului AUR din 27 Martie 2022. În acest sens, propunerea liderului AUR a fost supusă votului delegaților prezenți la congres și a fost adoptată prin votul unanim exprimat de aceștia.

În același timp, Simion a spus că nu doar membrii AUR pot intra în cursă, încurajându-i și pe alți români conservatori să-și depună candidatura.Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: