Finlanda – atac la libertatea de exprimare

Acolo unde statul încearcă să îți pună „pumnul în gură” pentru că opiniile tale sunt diferite de „direcția” lor, este atacată democrația. Iar atacurile asupra democrației sunt tot mai dese și se întâmplă în locuri în care libertatea era un exemplu.

Toate acuzațiile împotriva parlamentarului finlandez Päivi Räsänen și a episcopului Pohjola au fost respinse în unanimitate, într-un proces de răsunet privind libertatea de exprimare. Fostul ministru finlandez de interne s-a confruntat cu trei acuzații de natură penală pentru că și-a împărtășit credința religioasă, inclusiv pe Twitter.

Fostul ministru de Interne a fost acuzat de „discurs instigator la ură” pentru că și-a împărtășit opiniile bazate pe credință despre căsătorie și etica sexuală, într-un proces din 2019, dezbatere radio din 2019 și un pamflet din 2004. Episcopul a fost acuzat pentru publicarea broșurii lui Räsänen pentru congregația sa în urmă cu peste 17 ani. Acest caz a ajuns să amenințe libertatea de exprimare în Finlanda. 

Un tribunal finlandez a confirmat dreptul la libertatea de exprimare, respingând toate acuzațiile împotriva deputatului finlandez Päivi Räsänen și a episcopului Juhana Pohjola. Într-o hotărâre pronunțată în unanimitate, instanța a concluzionat că „nu e de competența instanței districtuale să interpreteze conceptele biblice”. Procuratura a fost obligată să plătească peste 60.000 de euro cheltuieli de judecată și are la dispoziție șapte zile pentru a contesta hotărârea.

Sursa: air24.ro


Categorii:Externe, Noutăți

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: