Margaret Thatcher despre cum statul ne cheltuie banii

Margaret Thatcher, născută Margaret Hilda Roberts, a fost prima femeie aleasă în funcția prim-ministru al Marii Britanii și singura personalitate politică care a obținut de 3 ori consecutiv acest mandat.

Margaret Thatcher alături de președintele Reagan

De asemenea, ea este considerată una dintre cele mai mari personalități politice de orientare conservatoare. În continuare, foarte mulți o consideră ca fiind unul dintre cei mai buni politicieni pe care i-a avut Marea Britanie. Astfel, alături de Winston Churchill, ea are o statuie de bronz în holul Camerei Parlamentului.

Fiind o fire pragmatică, Thatcher a subliniat mereu faptul că statul trebuie să fie ținut în frâu de către cetățeni! În acest sens, ea a explicat foarte plastic cum ar trebui englezii să-și educe copiii pentru ca mai târziu aceștia să devină cetățeni responsabili:

„Când copilul tău va câștiga primii bani pentru o înghețată, procedează în felul următor: Înainte de a gusta înghețata, ia-o din mâna lui și mușcă 20% din ea.

În timp ce copilul va mormăi, exprimându-și uimirea, mai mușcă 30%.

Apoi dă-i restul de înghețată și explică-i că așa face statul cu toți banii pe care îi câștigă fiecare cetățean de rând. Că astfel se va întâmpla și cu fiecare înghețată pe care și-o va cumpăra. Și că mărimea mușcăturii poate fi redusă, dacă cel care mușcă va fi apucat de mână și i se va cere să explice de ce mușcă exact atât.

Dacă fiecare părinte va proceda la fel, există speranța ca în țară să apară o generatie de oameni care să înțeleagă, că statul nu are banii săi, că banii aparțin, exclusiv, contribuabililor. Și că acești contribuabili nu numai că pot, dar și sunt datori să monitorizeze modul de gestionare a banilor publici de către guvernul respectiv.”, a spus Margaret Thatcher.

Aceasta a decedat în dimineața de 8 Aprilie 2013, când se afla cazată la hotelul The Ritz din Londra. Conform dorinței ei, după ce a decedat, Thatcher a avut pare de o slujbă religioasă la Catedrala Sfântului Pavel, precum și de onoruri militare. Apoi, corpul acesteia a fost incinerat.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: