Zi decisivă pentru Europa: Alegeri în Franța. Vezi aici cine sunt candidații

Cetățenii republicii își aleg azi cel mai puternic politician al țării, președintele. Aceștia au de ales între 12 candidați, de la lideri de dreapta până la comuniști asumați.

Cei mai vizibili sunt Emmanuel Macron, președintele în exercițiu, și Marine Le Pen, cea care a fost alături de Macron în turul II la alegerile precedente.

Macron vine pe o platformă asemănătoare cu a lui Iohannis, el reprezintă establishment-ul european și se laudă cu faptul că nu este ceea ce sunt contracandidații lui. Acesta nu aduce nimic nou, vine cu același discurs, dar are șanse să învingă.

Marine Le Pen are de asemenea mari șanse de a ocupa fotoliul prezidențial. Aceasta vine cu un mesaj eurosceptic, dar ceva mai moderat în comparație cu alegerile trecute. Contracandidații o acuză că ar fi mult prea apropiată de Vladimir Putin.

Fostul jurnalist, Eric Zemmour, pare să fi ieșit din joc. Chiar dacă este un foarte bun comunicator, pare să nu îi poată lua fața lui Le Pen. Deși este evreu, stânga îl acuză că ar fi fascist.

Singurul candidat al extremei stângi care are șanse de a prinde turul II este Melanchon. Acesta este detestat de toți ceilalți din cauza relațiilor apropiate pe care le are cu dictatorii comuniști din întreaga lume.

Anne Hidalgo, primărița Parisului, oraș care arată tot mai rău sub administrarea ei, pare să nu aibă deloc șanse la turul II. Aceasta și-a anunțat candidatura cu mult timp în urmă, dar nu a reușit să îi convingă pe francezi.

Valerie Pecresse pretinde a fi de dreapta și proeuropeană. Ea reprezintă partidul fostului președinte, Sarkozy. Are șanse minime de a prinde turul II.

Nicolas Aignan este un candidat suveranist, aflat la a 3-a încercare de a prelua președinția. Este de așteptat să obțină în jur de 4% din voturi.

Yannick Jadot vine pe o platformă de stânga, unde a îmbinat roșul cu verdele, tipic neomarxiștilor.

Jean Lassale este fiu de ciobani și reprezintă zona rurală. Acesta pare să nu aibă șanse.

În fine, ați 3 candidați asumați ca fiind comuniști participa la alegeri dar fără șanse.Categorii:Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: