Dănileț s-a autopropus la CCR, USR-iștii l-au ascultat

Exclus din magistratură pentru că era mai mult pe TikTok decât în sala de judecată, fostul judecător Cristi Dănileț s-a autopropus membru al Curții Constituționale printr-o postare pe Facebook.

„Trei posturi de judecători la CCR se vacantează anul acesta. Se întâmplă din trei în trei ani. Nu aş spune ‘nu’ dacă mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de ‘contract’. E o poziţie înaltă, de unde pot fi ţinute în echilibru autorităţile statului şi se stabileşte compatibilitatea legilor cu actul fundamental al ţării. Studiez de mulţi ani aceste aspecte, poziţiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicaţii ştiinţifice prestigioase. Nu am fost şi nu sunt implicat politic. Legea este singura mea ‘politică’, pentru care militez de ani atât la nivel doctrinar, cât şi în mod civic, la firul ierbii. O propunere trebuie să vină de la preşedintele ţării, una de la Senat şi una de la Camera Deputaţilor”, a transmis Dănileț pe Facebook.

Deoarece el a fost mereu vârful de lance al progresismului în România, acesta reprezentând în magistratură ceea ce reprezintă USR-ul în politică, cei din urmă s-au grăbit să-l susțină pentru un loc la CCR. Numai că mișcarea partidului este doar de imagine, aceștia neavând vreo șansă de a impune judecătorii din CCR deoarece sunt opoziție.

Deși ne spune că “legea este singura politică” pe care o știe, acesta a arătat un dispreț profund tocmai pentru legea fundamentală. Întrebat de un utilizator dacă anumite măsuri luate în timpul pandemiei sunt constituționale, Dănileț i-a răspuns zeflemitor că sunt în vigoare și doar asta “ar trebui să-l intereseze”. Noi ne întrebăm cum ar fi reacționat “tinerii frumoși și liberi” dacă o astfel de declarație ar fi fost făcută de reprezentanți PSD. Însă noi deja ne-am obișnuit cu dublul standard practicat de “oamenii noi” în politică.

Captura de ecran care arată disprețul lui Dănileț pentru lege.Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: