Volodimir Zelenski spune că Ucraina nu va renunța la teritoriu pentru a opri războiul

Într-un interviu pentru CNN, liderul de la Kiev a spus că Ucraina va continua să lupte împotriva rușilor pentru a-și proteja teritoriul. Potrivit lui Zelenski, Ucraina nu este dispusă să renunțe nici la teritoriile din estul țării, chiar dacă acest lucru înseamnă continuarea războiului cu Rusia. De asemenea, el a spus că în cazul în care Donbasul ar fi ocupat, asta nu ar însemna că rușii nu vor încerca din nou să cucerească Kievul.

„De aceea este foarte important pentru noi să nu le permitem, să rămânem pe poziţii, pentru că această bătălie [lupta pentru Donbas – n.r]… poate influenţa cursul întregului război. Pentru că nu am încredere în armata şi conducerea rusă. De aceea, înţelegem că faptul că i-am respins şi au plecat, iar ei fugeau din Kiev spre nord, spre Cernigov. Nu înseamnă că, dacă vor reuşi să captureze Donbasul, nu se vor întoarce din nou spre Kiev”, a transmis Zelenski.

El a mai spus că afirmațiile lui Joe Biden, cum că rușii ar comite un genocid în Ucraina, sunt corecte. Referindu-se la același subiect, acesta a spus că Emmanuel Macron încearcă să îi aducă pe ruși la discuții și de aceea președintele francez nu ar fi acceptat termenul de genocid folosit de Biden. Astfel, liderul ucrainean i-a transmis o invitație lui Macron de a se deplasa la Kiev pentru a vedea ororile comise de armata rusă.

În continuare, președintele ucrainean cere statelor din lumea întreaga sprijin împotriva agresiunii rusești. El a spus că mulți ezită deoarece nu au curaj.Categorii:Externe, Noutăți

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: