Sârbii nu mai vor integrarea în Uniunea Europeană

Potrivit unui sondaj citat de Euronews, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, sârbii care se opun aderării țării lor în Uniunea Europeană sunt mai mulți în comparație cu cei care își doresc acest lucru.

Sondajul citat de Euronews arată că 44% dintre sârbi se opun aderării, în comparație cu doar 35% care își doresc acest lucru.

Cu toate acestea, președinte sârb, Aleksandar Vucic, a spus că “Serbia are un loc în Uniunea Europeană, cred că ar trebui să ne Continuăm calea europeană și ar trebui să luptăm pentru a fi demni pe acest drum.” Acesta a adăugat că: “Ar trebui să ne păstrăm independența în luarea deciziilor, cel puți până la aderarea în UE.”

Serbia și-a depus cererea de aderare încă din 2009. Dar din cauza tensiunilor cu statul Kosovo, discuțiile s-au blocat.

Cu toate că statul sârb dorește să între în Uniunea Europeană, sârbii preferă să-și păstreze și o bună relație cu Rusia. Cu toate că este condamnată pentru că face acest lucru, Serbia își asigură astfel un sprijin important din partea Moscovei. Mai mult, nu trebuie uitat nici faptul că Franța și în special Germania, nu au probleme morale atunci când fac afaceri cu Rusia. Mai mult, în cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, germanii par să colaboreze foarte bine cu rușii când vine vorba de politici care duc la diluarea identității românești.



Categorii:Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: