Incidente în Transnistria: Sediul Ministerului Securității a explodat

Vești proaste din Transnistria, unde se pare că au avut loc incidente grave. Potrivit miliției transnistrene, sediul așa numitului “Minister al Securității” a fost atacat azi. Explozia s-a produs la ora 17.

Arma folosită în atac, conform miliției transnistrene.

Din imaginile postate de milițienii transnistreni, pare a fi vorba de un atac în care s-a folosit un lansator de rachete. În urma acestui atac, etajele superioare ale clădirii au fost puternic avariate.

În aceste condiții, conducerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova a avut o întrunire de urgență.

„Preventiv este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a declarat Alexandu Esaulenco, directorul SIS.

Biroul de Politici de reintegrare, instituție aflată în subordinea guvernului moldovean, și-a exprimat îngrijorarea pentru acest incident. De asemenea, aceștia au declarat că ar fi vorba de atacatori necunoscuți. Potrivit instituției, acest atac ar putea fi o strategie de Moscovei de tensionare a securității în zonă.

Ceea ce este îngrijorător, indiferent de ceea ce vor declara părțile implicate, este faptul că au avut loc incidente armate pe teritoriul Transnistriei, teritoriu al Republicii Moldova conform dreptului internațional. Se știe că Rusia poate inventa oricând pretexte pentru a invada o țară, așa cum a făcut-o de multe ori în istoria ei, inclusiv cea foarte recentă. Acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze și pe noi, deoarece cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, poate aluneca foarte ușor într-un scenariu asemănător cu al Ucrainei.Categorii:Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: