Un nou atac pe teritoriul Transnistriei: Maia Sandu a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate

Două antene de telecomunicații de pe teritoriul așa numitei Republici Transnistrene, aflate la doar câțiva kilometri de granița ucraineană, au fost aruncate în aer.

Imagine de la locul atacului.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru ora 13:00 o ședință a Consiliului Suprem de Securitate. La ora 15:00 urmează ca șefa statului moldovean să apără la o conferință de presă.

Incidentul care a provocat distrugerea antenelor poate avea urmări nefaste pentru statul moldovean. Potrivit unor surse din Republica Moldova, stația era păzită de către militari ruși și avea capacități de bruiaj ale comunicațiilor militare. Deocamdată nu există victime în rândul soldaților ruși care păzeau obiectivul, ceea ce este foarte bine, altfel Rusia ar fi folosit acest eveniment pentru o eventuală invazie a celui de-al doilea stat românesc. Antenele asigurau transmiterea unor posturi radio și tv din Federația Rusă.

Acest incident vine după ce ieri a avut loc o altă explozie în clădirea așa numitului Minister al Securității de la Tiraspol, despre care am relatat ieri la acest link.

Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, atacul de luni a fost o acțiune a serviciilor de informații rusești, care a avut ca scop învinovățirea Ucrainei și găsirea unui pretext pentru invadarea regiunii separatiste.Categorii:Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: