Lege anti-LGBT adoptată tacit în senatul României

După zeci de ani în care comunitatea LGBT a fost unul dintre cele mai importante subiecte în occident, pare că acesta a cuprins și România.

Începând cu referendumul pentru căsătorie organizat de către Coaliția pentru Familie cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte creștine, trecând pe la cazul unui cuplu de homosexuali care a obținut la CEDO dreptul de a fi recunoscuți ca o familie în România, pare că lupta pe acest subiect este tot mai acerbă și în România.

Mai mult, având în vedere că în România a apărut si un partid care susține deschis comunitatea LGBT, acesta a fost unul din factorii apariției altor partide cu o retorică vădit anti-LGBT. Cele două partide, după cum v-ați dat seama, sunt USR și AUR. Dacă primul este cel care și-a arătat o susținere necondiționată pentru toate cerințele comunității LGBT, AUR a reacționat și a cerut păstrarea societății așa cum este acum în ceea ce ține de familie și adopție.

În acest context, la propunerea UDMR, pe 27 Aprilie, senatul a adoptat tacit o lege considerată a fi anti-LGBT. Legea cere protejarea copiilor de conținutul care promovează identitatea de gen, schimbarea de sex sau homosexualitatea.

„Prin iniţiativa noastră legislativă propunem intervenţia asupra Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii cu exactitate a elementelor constitutive ale identităţii copiilor la naştere, elemente înscrise în actul de naştere al copilului conform Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicate, cât şi garantarea dreptului de a păstra toate elementele acestei identităţi prin protejarea copilului de influenţele propagandelor nefaste”, este textul din expunerea de motive a legii.

Actul normativ urmează să fie votat în Camera Deputaților, unde dacă va trece, urmează să fie trimisă președintelui pentru promulgare.Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. Trebuie găsită o formulă juridică și pentru cei din LGBT .. Însă fără adopție de copii, fără propagandă LGBT in școală. Statul sa recunoască cele două genuri M/F dobândite prin naștere și nu alte formule in functie de ce se simte fiecare din LGBT ……

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: