În Ungaria a apărut un partid care dorește ieșirea țării vecine din Uniunea Europeană

După ce Viktor Orban a câștigat din nou alegerile, Uniunea Europeană a anunțat că va începe o procedură prin care dorește să taie fondurile europene destinate Ungariei. În acest context, tot mai mulți maghiari par să își piardă încrederea în UE. Aceștia rămân totuși o minoritate, motiv pentru care nici Orban nu are un mesaj prin care să susțină ieșirea țării din UE.

Janos Volner

Astfel, așa cum se întâmplă atunci când o parte a societății nu este reprezentată de partidele mainstream, în Ungaria a apărut un nou partid denumit HUXIT. Numele este inspirat din mișcarea lui Nigel Farage care a dus la părăsirea UE de către Regatul Unit.

Totuși, Janos Volner, politicianul care a lansat această idee, nu este nou în politică. El a fost membru al partidelor Jobbik și Mișcarea Patria Noastră. Apoi și-a lansat partidul Volner, care îi poartă numele, așa cum era și partidul lui Dan Diaconescu în România.

„Pentru viitor – pentru a semnala următorul nostru obiectiv major – vom continua sub numele de Partidul Huxit. Cel mai important obiectiv al nostru este să obținem ieșirea Ungariei din Uniunea Europeană”, a declarat acesta conform TELEX.

Chiar dacă Janoș Volner spune că această idee ar fi susținută de milioane de maghiari, Eurobarometrul realizat luna trecută arată că 80% dintre cetățenii Ungariei nu doresc ieșirea țării din Uniunea Europeană.Categorii:Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: