Le Monde confirmă autenticitatea unui video care arată soldați ucraineni comițând crime de război

Le Monde, una dintre cele mai importante publicații din lume, a confirmat autenticitatea unui video în care soldații ucraineni se filmează în timp ce ucid prizonieri ruși.

Jurnaliștii publicației franceze au analizat imaginile din video-ul prezentat și de noi aici. Conform acestora, imaginile au putut fi comparate cu altele și s-a confirmat faptul că sunt autentice. Erich Auerbach, prezentat de către Le Monde ca fiind un “analist independent”, este cel care a adus în discuție imaginile respective.

Din video se vede clar cum cel puțin 3 prizonieri ruși sunt executați de către un militar ucrainean. Jurnaliștii francezi nu au putut confirma că cel care a tras era membru batalionului “Slobozhanshchyna”, dar militari care făceau parte din respectiva structură militară erau prezenți la fața locului. Contactat de jurnaliști, liderul batalionului, care de asemenea apare în imagini, nu a vrut să vină cu un punct de vedere referitor la cele întâmplate. Analiza prezentată de către cei de la Le Monde poate fi citită aici.

Imaginile terifiante care arată că aceste crime de război sunt comise și de către ucraineni, nu schimbă deloc faptul că Rusia este țara agresoare și nici nu anulează atrocitățile comise de soldații acesteia pe teritoriul Ucrainei. Totuși, ar fi bine dacă Ucraina ar arăta că este diferită de Rusia și să nu tolereze astfel de practici barbare. În caz contrar, tot ajutorul primit de aceștia din partea comunității occidentale ar fi în zadar, ar însemna că între cele două armate nu sunt diferențe majorare atunci când vine vorba de Convenția de la Geneva.Categorii:Externe, Noutăți

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: