Rusia și dreapta autentică – ipocrizia de la răsărit

Sub nicio formă nu trebuie lăsată grada jos în războiul mediatic cu stângiștii ce susțin că Rusia are un guvern de dreapta. Astfel de afirmații distopice sunt nefondate și au ca scop doar calomnierea conservatorismului în fața populației. Răspunsul dreptei se poate articula în jurul valorilor de democrație, libertate și credință ce stau la baza construcției unui guvern conservator autentic și care lipsesc cu desăvârșire din programul de la Kremlin.

Nu se poate vorbi de dialog și polemică în Rusia actuală la fel cum nu se putea vorbi de dialog în URSS. Putin pur și simplu lichidează orice încercare de taifas intelectual și acest fapt era evident cu mult înainte ca războiul din Ucraina să înceapă. Ceea ce pare a lega politica totalitară a Rusiei de dreapta occidentală este, în viziunea stângii, creștinismul cu valorile lui. Nimic mai fals! Această confuzie este alimentată de o pură ignoranță a celor care nu au o minimă educație religioasă. Noul Testament, alături de învățăturile Părinților condamnă aspru războiul, indiferent de scopul acestuia. Soteriologia creștină fericește pe cei care susțin pacea, iubirea și liniștea și îi repudiază pe „fii războiului”, pe criminali și pe mincinoși. Nu se acceptă nici privirea îngăduitoare sau chiar simpatizantă pe alocuri, față de Moscova a unor internauți ahtiați după like-uri și ovații care nu fac decât să obnubileze adevărata față a intelectualilor îndrăgostiți de adevăr.

Spre deosebire de conducerea stalinistă, cea de astăzi a devenit mai perfidă, și-a dat seama că nu poate scăpa de Bisercă și a recurs la un șiretlic ipocrit, a supus-o prin integrarea agenților KGB și GRU în corpul ei administrativ și clerical. Relația lui Putin cu mediul religios nu are o istorie prea îndelungată, se știe că acesta s-a apropiat de biserică începând cu anul 2014 dar această „convertire” nu l-a împiedicat, din păcate, să își continue crimele politice devenite celebre mai ales în pandemie. Fără doar și poate, există o asemănare izbitoare și probabil, grăitoare între „biserica vie” din vechiul regim totalitar și biserica putinistă, același eveniment, dar mult mai discret se manifestă astăzi, când sute de preoți și-au exprimat nemulțumirea și îngrijorarea cu privire la decizilie și la comunicatele patriarhului Kiril care laudă „operațiunea militară din Ucraina” și blestemă pe „globaliștii criminali”, aceștia fiind reduși la tăcere prin metode secrete și probabil imorale aplicate cu mare rapiditate pentru ca presa liberă să nu poată face public nimic din ce ar putea dăuna imaginii guvernului. Tehnica nu ne este străină nici nouă, chiar dacă pe o scară mai mică, subjugarea Bisericii de către stat a fost un procedeu foarte des folosit în perioada comunistă. Sunt sute de exemple de preoți informatori, trădători ai lui Hristos dar și de sfinți care au strălucit prin închisori și gropi comune. Ca o replică la atitudinea BORu, celelalte patriarhii alături de cea ecumenică și-au exprimat solidaritatea cu Ucraina și au condmanat ferm atacul Rusiei, alături de acestea se află și Biserica Ortodoxă Română prin vocea mereu activă și demnă a domnului Vasile Bănescu.

Minciuna prinde și pentru că mulți indivizi refuză să aprofundeze și să înțeleagă ideile politice și primesc hipnotizați doar ce le oferă televizorul și canalele virtuale de informare, unde discursul este confiscat de jurnaliștii vânduți stângii și pironiți într-un cronotop ideologic foarte otrăvitor. Emisiunile televizate au refuzat și refuză în continuare un dialog onest cu intelectualii conservatori pentru simplu motiv că aceștia au o linie care nu se potrivește cu linia dictată de înalții sponsori care fac parte din organizații mafiote aflate în cârdășie cu oligarhii din Parlament. Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă Română este singura instituție care a sprijinit închegarea și fecundarea unei comunități apolitice intelectuale cu viziune conservatore. Țin să precizez că dreapta nu are doar o dimensiune politică ci ea reprezintă un stil de viață bazat pe progres consecvent, sigur și asumat. 

Replica stângii se manifestă și prin injectarea în corpul dreptei a unor facțiuni radicale cu simpatii legionare. Chiar dacă aceste partide par a asuma niște valori ce fac parte din universul hermeneutic al dreptei, aplicabilitatea lor este găunoasă. Distanțarea conservatorilor autentici de aceste replici politice ieftine trebuie să fie tranșantă, fără compromisuri financiare sau ideologice.

Nu în ultimul rând, se impune o minimă distanță de ordin „igienic” față cei care demască, alături de noi atrocitățile comise de Rusia și care mai ieri ne erau adversari declarați. Chiar dacă situația din Ucraina ocupă primul loc în agenda tuturor organizaților și miscărilor politico-sociale nu trebuie să uităm că Europa încă suferă de cancerul marxismului exacerbat susținut de guverne precum cel din Franța și că sute de ONG-uri profită de această catastrofă pentru a-și crește influiența. Dreapta trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice atac, venit de oricunde și trebui să-și continue misiunea de a promova, de a construi și de a fertiliza pământul societății cu valori ce s-au dovedit a fi perene în istoria universală a societății.

Autor: Rusu Ioan MateiCategorii:Diverse, Externe, Opinii, Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. Singurul partid cu adevărat conservator e AUR!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: