Se apropie SUA de o recesiune?

După ani de rate scăzute ale șomajului și de creștere ridicată a pieței, norii de furtună economică apar. Cu o inflație record, încetinirea cheltuielilor de consum, precum și rapoartele de vânzări de la magazine mari, cum ar fi Walmart și Target, economiști și experți financiari se tem ca SUA se apropie de o recesiune.

Acești experți au ochii pe produsul intern brut, sau PIB-ul – valoarea tuturor bunurilor și serviciilor produse într-o țară, într-o anumită perioadă – care este un indicator cheie folosit pentru a evalua creșterea economică și recesiunile. În primele trei luni din 2022, PIB-ul SUA a scăzut cu 1,4%, probabil din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 și a creșterii inflației. Războiul din Ucraina și zgârcenia de pe piața bursieră nu au făcut decât să se îngrămădească probleme economice mai ample. Când PIB-ul scade pe parcursul a două trimestre înapoi în spate, din punct de vedere tehnic, țara este într-o recesiune.

Ce se întâmplă de obicei într-o recesiune?

Este întotdeauna util să ne întoarcem și să revizuim rezultatele recesiunii, astfel încât să putem gestiona așteptările. În timp ce fiecare recesiune variază în ceea ce privește perioada, gravitatea și consecințele, avem tendința de a vedea mai multe concedieri în timpul recesiunii economice. Accesarea pieței creditelor poate deveni, de asemenea, mai dificilă, iar împrumuturile băncilor ar putea fi mai greu de procurat, deoarece sunt îngrijorate de ratele nerambursare.

Dacă Rezerva Federală continuă să majoreze ratele pentru a stopa inflația, atunci s-ar putea să vedem o creștere a costurilor îndatorării. Deci, chiar dacă vă calificați pentru un împrumut sau un card de credit, rata dobânzii poate fi mai mare decât a fost în anul precedent. Vedem deja acest lucru pe piețele ipotecare, unde rata medie la un credit ipotecar fix pe 30 de ani este de peste 5%, cel mai ridicat nivel din 2009 încoace.

În unele recesiuni, pe măsură ce ratele cresc și inflația se ”răcește”, prețurile la bunuri și servicii scad, iar ratele noastre de economisire personală cresc. S-ar putea să asistăm, de asemenea, la o creștere a antreprenoriatului, așa cum am văzut în 2009, odată cu Marea Recesiune, deoarece noii șomeri sunt inspirați să transforme idei de afaceri mici în realitate.

Ce se întâmplă dacă eu sau partenerul meu suntem concediați?

În Marea Recesiune, șomajul a ajuns la 10%, și a fost nevoie în medie de opt până la nouă luni pentru ca cei care nu au un loc de muncă să-și asigure unul nou. Deci, acum ar putea fi momentul pentru a vă revizui fondul de urgență, dacă credeți că există un deficit. Dacă nu veți putea acoperi cheltuieli în valoare de cel puțin șase până la nouă luni, încercați să vă accelerați economiile prin reducerea cheltuielilor sau generarea unor bani în plus.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: