Este bine? Germania se înarmează și devine a treia țară din lume în clasamentul cheltuielilor militare

După ce timp de 80 de ani au preferat să lase înarmarea deoparte, se pare că odată cu războiul din Ucraina, nemții s-au hotărât să renunțe la acest obicei.

Motivul pentru care Germania a preferat să nu investească în armată este acela că în trecut a distrus Europa de două ori. S-a întâmplat în timpul Primului Război Mondial, când Germania a fost cea care a pornit conflictul. La fel avea să o facă și în 1939, când în alianță cu Stalin, Adolf Hitler pornea cel mai devastator război pe care l-a cunoscut omenirea.

Astfel, chiar dacă Germania de azi nu mai are nimic de a face cu nazismul, deoarece economic pare că deja a cucerit Europa, mulți se declară îngrijorați să vadă din nou acest stat militarizat. În definitv, la vârful partidului nazist au fost doar o mână de netrebnici care au pornit ororile cunoscute ca Holocaust, dar și majoritatea germanilor de asemenea au susținut războiul deoarece își doreau ca țara lor să conducă Europa.

Azi, când știm cu toții înțelegerile pe față pe care Germania le-a făcut cu Rusia lui Putin în timpul domniei lui Merkel, ne gândim cu groază la ce ar putea însemna pentru Europa această țară într-o nouă alianță cu ursul de la răsărit.

Apar totuși și alte întrebări, se pregătește Germania de un conflict major? Altfel poate fi destul de greu de explicat cum de, după 80 de ani, Germania face acest salt atât de radical în privința cheltuielilor militare.

Potrivit noului buget aprobat miercuri de Bundestag, Germania își triplează într-un singur an cheltuilele pentru apărare, ajungând la 100 de miliard de euro. Această sumă imensă o plasează pe locul trei în lume, după SUA și China.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: