A apărut partidul ROEXIT

După ce în ultima vreme a început să se discute tot mai mult despre posibilitatea părăsirii Uniunii Europene de către România, iată că a apărut și un partid care militează pentru acest lucru.

Partidul a fost înființat de Robert Vitoș, Smaranda Nicoleta Lup și Sergiu Dan Grecu. Nicoleta Lup este o fostă membră a partidului AUR, exclusă recent din cauza unor neînțelegeri cu cei din conducere.

Unul dintre fondatori, Robert Vitoș, a venit cu o reacție imediat după ce tribunalul a aprobat înființarea acestui partid. Acesta a spus pe scurt care sunt obiectivele acestui:

“Partidul ROEXIT a fost aprobat. În ciuda încercărilor securistoide ale unora de a mă intimida sau de a ridiculiza acest demers, am mers până la capăt. Avem partid!
În următoarele zile și săptămâni se va constitui legal acest partid. Tribunalul a aprobat cererea, așa că este doar o chestiune de timp și de birocrație.
Le mulțumesc tuturor celor care susțin acest demers. Vă mulțumesc pentru mesaje, pentru gândurile bune și mai ales pentru implicare.
Partidul ROEXIT va fi ceva nou, proaspăt și inedit. Personal voi interzice înscrierea oricăror politicieni libidinoși, căutători de faimă și de bani. Tot ceea ce facem este cu Dumnezeu pe primul loc. Vrem să curățăm politica mizeră a României.
Vom lupta pentru ieșirea din Uniunea Europeană, din OMS și din alte organizații cu caracter globalist. Ne vom îndepărta de FMI, de Banca Mondială și așa mai departe. Corporațiile multinaționale mulg România de bani și de forță de muncă, în timp ce poporul este ținut în sărăcie și deznădejde.
Viziunea mea este reprezentată de o economie puternică. Agricultură dezvoltată, exploatarea resurselor naturale, producție, servicii, locuri de muncă și iubire față de popor.
În următoarea perioadă vom porni oficial site-ul și platforma. Vom forma filiale și organizații ROEXIT în toată țara și în diaspora. Vă mulțumesc pentru răbdare
” a transmis liderul ROEXIT.

Totuși, acesta se poate numi cu greu un partid. Amintim că legislația din România a fost simplificată, iar înființarea unui partid politic se face cu doar 3 membri și dovada unui sediu. Acest lucru înseamnă că mai este mult până când ROEXIT va fi cu adevărat un partid politic. În plus, ceea ce își propun aceștia, nu este neapărat pe placul românilor. În definitiv, românii nu își doresc părăsirea blocului comunitar, ci mai degrabă reformarea lui.Categorii:Noutăți, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

 1. Stimate domn Pamfil, orice partid nou infiintat dupa ’90 (deci, nu ma refer la partidele istorice, reinfiintate), a avut un viitor incert si, iata ca, unele au facut „istorie” (trista, avand in vedere prezentul dezastruos in care traim). Deci, afirmatia ta potrivit careia „cu greu se poate numi un partid (Roexit)” s-ar putea sa fie total gresita si invalidata in viitor, de optiunile electorale ale romanilor, care, daca ar fi intrebati si s – ar si tine seama de opinia lor, chiar s – au saturat sa fie slugi in propria lor tara, iar niste oameni si institutii care nu au nimic in comun cu aceasta tara minunata si acest popor greu incercat sa faca aici tot ce le trece prin cap.
  Succes Roexit!

  Apreciază

  • Înțeleg ce spuneți dvs., numai că la ei eu nu văd minimul pentru a decola. În fine, vă așteptăm cu drag să veniti cu o opinie pe site în care să ne arătați de ce considerați că ar avea șanse.

   Apreciază

   • in primul rand, sansele acestui partid, constau in faptul ca o mare parte dintre romanii reintorsi in Romania, sau cei ce muncesc sezonieri in EU, or sa fie de acord cu politica Roexit. Si astia sunt destui si foarte dezamagiti de EU si de politica slugarnica actuala. Romanul iesit afara stie ca neamtul sau italianul nu este mai cu coarne, stie ca noi ca romani suntem mai puternici luati individual decat majoritatea altor natiuni….insa diferenta o face statul slugarnic anriromanesc actual, care ne apasa pe capete si ne obliga sa l caram in spate, in timp ce stale europene duc pilitica de scoatere din somnolenta a propiilor cetateni, pt ca fiecare dintre ei, oricat de slab ar fi, sa devina prosper si o veriga importanta a comunitatii. Partidele actuale isi impart intre ele cca 35-40% dintre votanti…restul nu sunt reprezentati….asa ca nu vad pe ce logica, va bazati analiza in care sustineti ca Roexit nu ar avea sanse. Si nu uitati ca majoritatea celor ce au dus Aur in Parlament, au fost nationalistii si patriotii, pe care Simion si Tarziu i au folosit doar pt scopuri marsave…iar cei dezamagiti de Aur, isi vor revansa. Asa ca pariez public cu dumneavoastra, ca Roexit are sanse mari.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: